27/09/2018 -
Kvindemuseet i Danmark, Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C.

Sæt kryds i kalenderen!

Nyere tids Netværk årsmøde 27. september på Kvindemuseet i Aarhus.

Endeligt program kommer i juli.

Tema: Hvordan lige med dokumentation i forbindelse med indsamling af nyeste tid?
I år sætter vi fokus på museernes arbejde med dokumentation og samlingerne inden for nyere tid og samtiden. Hermed følger vi op på det faglige årsmøde 2017 i Nyere tids gruppen, der fokuserede på samtidsindsamling.

Hvad er en god dokumentation og kan man dokumentere alt med det samme, når det handler om nyeste tid?
Eller bør dokumentationen i stedet være processuel?

Er der behov for at få afstand til de indsamlede genstande, inden de indlemmes i samlingen?
Er genstandskarantæne vejen frem, når man hjemtager nyeste tid?

Og hvad er givernes rolle i forhold til indsamling og dokumentation.

Hvad gør man, hvis folk fortryder en donation og hvordan fastholder man en donation, der stadig er i brug?

Hvad er god proveniens?

Og vi har stadig en museumslov, der gælder.

Indlæg: Har du lyst til at komme med et oplæg omkring emnet, så skriv hurtigst muligt til Torkil Adsersen, ta@tekniskmuseum.dk eller Anneken Appel, aal@dengamleby.dk. Vi har stadig plads i programmet.

Vi glæder os til at se dig.

Torkil Adsersen og Anneken Appel Laursen

17/08/2018