23/02/2018
Statens Værksteder for Kunst, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K

Så er chancen her for at mødes, lytte og diskutere nyheder og gamle erfaringer inden for et materialeområde, som mange konservatorer møder jævnligt eller blot af og til. Rebecca Hast og Louise Cone har sagt ja til at give os et "state of the art" indblik i metoder og erfaringer på internationalt niveau.
Velkommen!

Kursets hovedtemaer

Oplæg ved Rebecca Hast og Louise Cone:

I maj 2017 gik Thorvaldsens, Statens Museum for Kunst og Glyptoteket sammen om at holde et "ekspertmøde" om afrensning af upatineret gips.

Formålet var at identificere forskellige moderne afrensningsmetoder, med fokus på metodernes effektivitet, brugbarhed samt den æstetiske og langvarige påvirkning af overfladen, den såkaldte støbehud. Vi inviterede konservatorer fra Sverige, Frankrig, Spanien, Schweiz og USA med særlig erfaring inden for dette område til at fortælle om og demonstrere lige netop deres favoritmetode.

Afrensning af gips kan være en vanskelig opgave, og der er et stort behov for at udveksle viden og erfaring fortsat, da den bedste afrensningsmetode for alle gipser lader vente på sig. Vi vil derfor gerne dele erfaringer og resultater fra mødet med interesserede. Vi vil vise et lille udvalg af de demonstrerede metoder og diskutere deres fordele og ulemper.

Oplægsholdere

Rebecca Hast, skulpturkonservator, cand.scient.cons, Glyptoteket
Lone Cone, konservator, cand.scient.cons, Statens Museum for Kunst

Start- og sluttider