10/10/2018
Vartov, Farvergade 27 D, København
Hvordan optimerer du dine digitale billeder? Hvorfor ligner det, som printeren leverer ikke altid det, vi ser på computerskærmen? Hvilke filformater bør man bruge?

Med en passende afveksling mellem teori og praksis gennemgår vi de grundlæggende muligheder for efterbehandling af digitale billeder. Vi diskuterer billedkvalitet, filformat, opløsning og farvestyring m.m.

Efter kurset er du i stand til at:
  • Optimere dine digitale billeder i et billedbehandlingsprogram.
  • Træffe kvalificerede valg omkring brug af filformat, ”kvalitet” og arkivering af digitale billeder.
  • Forholde dig til farvestyring.
  • Lære videre på egen hånd.
Medbring egen bærbar computer (information om download af software sendes ud i god tid) samt egne fotooptagelser/USB stick til dine billeder.

Du kan med fordel også deltage på kurset Fotografering af museumsgenstande, der afholdes dagen før.

Om underviseren
Jens Nymose, Grafisk Konservering, uddannet fagfotograf og konservator (cand.scient.cons).
Gennem de sidste ca. 20 år har fotografiet været mit dagligt værktøj til dokumentation, bevaring og digitalisering af kulturarv.

Start- og sluttider
10.10.2018, kl. 10.00-16.30

Kurset er for dig, der ønsker at optimere dine digitale billeder, men aldrig, eller i meget begrænset omfang, har arbejdet med digital billedbehandling
Jens Nymose, konservator og fotograf
19/09/2018

DKK 1.400 inkl. frokost (ODM-medlem)
DKK 1.600 inkl. frokost (ikke-medlemmer)

"Meget opmærksom underviser. Grundig og pædagogisk indføring. Gode henvisninger til brugbare links på YouTube."

"Meget praktisk tilgang til teoretisk stof, det fungerer godt!"