Introduktion til 3D-teknologier for museumsansatte (KEP)

Share/Save
Dato:
25/10/2017
Sted:
Center for Bevaring af Kulturarv, Konserveringscentret i Vejle, Fælles Museumsmagasiner i Vejle, Maribovej 10, 7100 Vejle

3D-teknologi er midt i en rivende udvikling. En verden med et væld af muligheder har åbnet sig. Og samtidig reduceres priserne, så teknologierne begynder at blive tilgængelige for alle. Der er åbenbart ingen grænser for, hvad man kan! 3D-scanninger af arkæologiske udgravninger og historiske monumenter kan gøres hurtigt og med en hidtil uset præcision, og komplicerede 3D-print i metal, keramik eller akryl kan nu bestilles online med et hurtigt upload af en fil. Ja, man kan tilmed printe huse i beton. Men hvor og hvordan er 3D-teknologierne egentlig relevante ud fra et musealt og udstillingsmæssigt synspunkt?  Hvad skal man vælge til hvilken type opgave? Materialer, opløsning, præcision, farvegengivelse, pris og holdbarhed er bare nogle af de parametre, man skal forholde sig til. 

Dit udbytte

Kurset tilbyder en generel introduktion til 3D-dokumenterings–teknologier og den vigtigste teoretiske baggrundsviden for konservatorer og andre museumsfaggrupper. Styrker og svagheder ved 3D-registrering og reproducering vil blive gennemgået med inddragelse af eksempler fra den virkelige konserverings/museale verden og hands-on test ved 3D-scanning af medbragte genstande.

Kursets hovedtemaer

Kurset vil give en teoretisk introduktion til dagens 3D-teknologier, og hvad de kan bruges til i konservatorens o.a. museumsansattes daglige arbejde. Alle deltagere opfordres til at tage en genstand med, som vi kan diskutere muligheder ud fra. 1-2 genstande udvælges til en demonstration af 3D-scanning til slut i kurset.

Underviser

Joakim Engel er cand.scient fra Konservatorskolens naturhistoriske linje. Han har 17 års erfaring med  udstillingsarbejde ved Statens Naturhistoriske Museum og er blevet 3D-specialist i krydsfeltet forskning/udstilling/formidling i musealt regi. Han er nu udstillingskonsulent i sit eget firma, Engel Exhibit.

Start- og sluttider

25.10.2017, kl. 10.00-16.00

KEP-koordinatorer

Katja Niere (katja@niere.dk) og Lea Bennedsen (lea.cbennedsen@posteo.net). 

Målgruppe:
Alle konservatorer og museumsansatte, der gerne vil have et overblik over 3D-teknologiernes muligheder i deres arbejde.
Underviser:
Joakim Engell, cand.scient fra Konservatorskolen.
Tilmeldingsfrist:
16/10/2017
Pris:

DKK 1.430
Inklusive frokost og kaffe/te.

Citater