14/05/2018 - 15/05/2018
Statens Værksteder for Kunst, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K
Kommunikér bevaring - kunsten at formidle konservering
Konservatorernes Efteruddannelsespulje inviterer en række eksperter til at give deres bud på, hvordan man kan styrke sin faglige profil og kommunikere sit arbejde igennem digitale medier. Deltagerne vil have mulighed for at høre spændende oplæg fra både eksterne oplægsholdere og konserverings-kollegaer, som vil sætte fokus på PR, kommunikationsstrategi, sociale medier og formidling.

Symposiets programdage kommer til at handle om:

1. Når vi træder frem på scenen
Hvordan kommunikeres der om vores fag, og hvilken betydning har vores selvopfattelse og omverdenens forståelse af faget? Hvordan skal vi træde længere frem på scenen, hvor meget skal vi fortælle om - og til hvem?

2. 3D visualisering
Ingrid Wedberg og Hannah Eriksson fra Skånes Malerikonservatorer fortæller om deres 3D visualiseringsprojekt.

3. PR, kommunikation og medier
Gode råd og tips om, hvordan konservatorer og konserveringsværksteder kan blive mere synlige, og hvad de kan gøre for at komme ud over rampen og få større positiv opmærksomhed på deres arbejde, faglighed og virksomhed.

4. Den gode kulturhistorie
Hvordan skaber man opmærksomhed omkring den byggede kulturarv? Og hvordan skruer man en kampagne sammen, som bliver delt, liket og får kommentarer på de digitale platforme?

5. Konservator på Instagram
En fortælling om, hvordan brugen af Instagram kan være med til at formidle vores fag (Annika har 15.000 følgere!) - med overvejelser om hvordan fagligheden bringes i spil på et personligt plan.

6. Video workshop - lav knivskarpe mobilfilm!
Se eksempler på, hvordan film optaget med mobiltelefonen kan bruges til markedsføring og kommunikation på sociale medier.

7. Kan man være kommerciel med stil?
Måske behøver ord som forretningsplan og strategi ikke være så farlige endda. Cases og inspiration til hvordan man griber kulturarv og kulturarvsformidling an på kommerciel vis.

8. In-person formidling
Hvordan formidler man seriøst og engageret, når emnet er et opskåret dyr, der kan gøre voldsomt indtryk på tilskuerens syns- og lugtesans?

Oplægsholdere
  • Mette Krag Nørgaard, ArtCons
  • Ingrid Wedberg og Hannah Eriksson, Skånes Målerikonservatorer
  • Henrik Schilling, Schilling PR og Kommunikation
  • Johan Westh Hage, Bygningskultur Danmark
  • Annika Norman Andersen, Kgl. Veterinær- og Landbohøjskolens Samlinger, Frederiksberg Campus
  • Mikael Johnsen, Click-Film
  • Merete Otillia Knudsen, Historiske Huse
  • Abdi Hedayat, Statens Naturhistoriske Museum

Start- og sluttider
14.05.2018 kl. 09.00-17.00. Dagen afsluttes med fælles festmiddag.
15.05.2018 kl. 08.50-15.30

KEP arbejdsgruppe
Marianne Petersen, Nataša Pašajlić, Charlotte Vikkelsø og Eva Bøje Nielsen.
Konservatorer, formidlere m.fl.
04/05/2018

DKK 2.200
Prisen inkluderer frokost, kaffe/te, kage og festmiddag mandag).

"Det har været meget positivt. I bør fortsætte dette initiativ og gøre det til en tradition, der samler konservatorfaget."

"Relevante emner og problemstillinger i hverdagen. Gode alsidige indlæg, fint program."