19/09/2018
Vartov, Farvergade 27 D, København
Valg af gode lyskilder og det gode lysdesign er vigtigt for formidling og bevaring af museumsgenstande.

Lys er en væsentlig del af den måde, vi oplever en museumsudstilling på. Et godt lysdesign styrker formidling og giver publikum en markant bedre oplevelse. Lys har også indvirkning på nedbrydning af genstandene.

Kursets hovedtemaer
  • Grundforståelse af lys – ser vi (udstilleren) genstanden på en anden måde end vores gæster?
  • De vigtigste faktorer for oplevelsen - det er ikke lysmængde eller energiforbrug!
  • Hvordan påvirkes museets genstande af lyset?
  • Valg af lyskilder
  • Hvor og hvordan sættes det gode lys til et godt, overordnet og detaljeret design?
På kurset får du:
  • En kort introduktion til lysets fysik og sansefysiologi - på dansk
  • Introduktion til, hvordan lys måles, og hvordan lyset påvirker museumsgenstandene
  • Grundig introduktion til at vælge mellem de mange nye lyskilder og forklaringer på, at nogle simpelthen skal vælges fra
  • Praktiske eksempler på, hvordan lys kan sættes, så det fremhæver genstandene i form og æstetik, i øvrigt med et meget lavt energiforbrug
På kurset bliver du således rustet til at planlægge og udføre gode lysløsninger i dine egne udstillinger.

Underviser
Asger Bay Christiansen er et ikon inden for lysdesign i Danmark. Tidligt i sin karriere opsøgte Asger Bay Christensen læger og videnskabsfolk med viden om, hvordan vores øjne fungerer. Den usædvanlige kombination af teoretisk viden og designkompetence har ført Asger Bay Christensen langt omkring.

Overalt i Danmark kan man finde lysanlæg, der bærer hans fingeraftryk. Ministerier, museer, rådhuse, retssale, herregårde, slotte, vuggestuer, børnehaver, kontorer, skoler, gymnasier - selv konge
skibets indre belysning er udtænkt af Asger Bay Christiansen. Blandt Asger Bay Christiansens vigtigste principper er, at lys ikke må blænde, og at godt lys også kræver
mørke, fordi kontraster er helt grundlæggende for vores syn. Gennem de senere år har Asger Bay Christiansen ved hjælp af nyeste LED-teknologi skabt talrige lysinstallation
er med høj lyskvalitet og ekstremt lavt strømforbrug.

Start- og sluttider

19. september 2018 kl. 10.00-16.00
Alle, der deltager i opbygningen af udstillinger i museer.
Asger Bay Christiansen
29/08/2018

DKK 1.400 inkl. frokost (ODM-medlem)

DKK 1.600 inkl. frokost (ikke-medlemmer)

"Jeg havde en god oplevelse af kurset, som gav et rigtig godt overblik over emnet og en masse gode forslag til løsning af konkrete problemstillinger."

"Spændende med en intro til øjets virke. Godt med konkrete eksempler til sidst, det skaber interessante diskussioner."