Organisationen Danske Museer, ODM

ODM er interesseorganisation for 172 af landets museer og konserveringscentre. 96 af Danmarks 98 statsanerkendte museer er medlem af ODM, som har eksisteret siden 2005. ODM er museernes fælles stemme i en række museumspolitiske spørgsmål samt centrum for efteruddannelse, netværk og konferencer. ODM's sekretariat har adresse på Vartov, lige ved Københavns rådhus. ODM's bestyrelse har 11 medlemmer og er bredt repræsenteret fagligt og geografisk.

ODM's medlemmer dækker tre sektioner: kunstmuseer, kulturhistoriske museer og naturhistoriske museer. Herudover er en række museumslignende eller tilknyttede institutioner medlemmer. På trods af forskellighed er der mange fælles interesser. Ønsket er, at man står stærkere sammen i ODM end hver for sig. 

Kurser og efteruddannelse

ODM ser det som en vigtig opgave at arbejde for løbende at kvalificere museumsverdenen og dens ansatte. Med forskellige tilbud om kurser og uddannelser styrker ODM museernes rolle og virkelighed.

Konferencer og netværk

De faglige netværk binder museumsverdenen sammen fagligt og styrker samarbejdsrelationerne og erfaringsudveksling. Netværkene er baseret på faglige emner af vigtighed for hele eller dele af museumsverdenen. Mange netværk går på tværs af sektioner, geografi og andre parametre. 

Se de faglige netværk

Share/Save

Kontakt

Hovedtelefonnr.:
+45 4914 3966

Telefontid:
Mandag til fredag kl. 9-15

Pressehenvendelser:
T 2548 9328

Adresse:

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal, 1463 København K

Find rutevejledning, CVR-nr., hoteller i nærheden, afbudsregler for kurser m.m.: praktisk info

Få nyt fra ODM

Bliv abonnent på nyhedsbreve (gratis) om:

  • Aktiviteter & Politik
  • Kurser & Efteruddannelse

Følg os på LinkedInTwitter og Facebook

Generalforsamlinger

Se årsberetninger og referater fra tidligere år.