Organisationen Danske Museer - museernes fælles stemme og mødested

Organisationen Danske Museer, ODM, er museernes interesseorganisation. ODM har 172 museer, besøgscentre og konserveringsenheder som medlemmer. ODM har til opgave at søge politisk indflydelse og skabe offentlig debat om museernes eksistens og vilkår.

Find medlemmerne

ODM samler den forskelligartede museumsverden med respekt for mangfoldigheden og agerer differentieret på baggrund af de tre faglige museumskategorier; kunst, natur- og kulturhistorie. ODM tilstræber en samlet, klar og struktureret museumspolitisk profil med plads til individuelle forskelle blandt medlemsskaren. Danmarks museer og museumslignende institutioner har mange fælles interesser og står stærkere sammen, hvad enten de er selvejende, foreningsejede, private - eller ejet af staten.

ODM ser det som en vigtig opgave at arbejde for at kvalificere museumsverdenen og dens ansatte til nye tider og omverdenens store krav til museerne. Gennem tilbud om kurser og uddannelse ønsker ODM at være med til at styrke museernes rolle i fremtidens Danmark.

Share/Save

Nyhedsbreve

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og hold dig opdateret på kurser, arrangementer og politisk nyt inden for museumsområdet.