14/12/2017
Vartov, Farvergade 27 D, 1463 København K

Den 25. maj 2018 træder den nye persondataforordning i kraft.

Museet bør i god tid få et overblik over de persondata, man ligger inde med. Det drejer sig ikke kun om medarbejdere, medlemmer, publikum og faglige samarbejds-partnere, men også om de data der vedrører museets samlinger. Hvad anvendes data til, og hvad er grundlaget for at opbevare og anvende dem?

Dette kursus behandler de konsekvenser, som den nye forordning får for museerne. Vægtningen bliver ca. 4/5 af tiden til de praktiske forhold og 1/5 til de mere formelle rammer og krav.

Kursets hovedtemaer

• Indsigt i lovgrundlaget
  • Behandlingsregler - hvad kan og må man gøre med data?
  • Skal museer have en (fælles) dataansvarlig og en (fælles) databeskyttelsesrådgiver (DPO) tilknyttet, for at efterleve kravene?
  • Sanktioner, bøder og erstatninger
  • Arkivformål og brug af persondata til videnskabelige, historiske eller statistiske formål

Om underviser

Jacob Georg Naur er advokat i Heim Advokater. Jacobs primære arbejdsfokus er persondatarådgivning. Han beskæftiger sig i dag med alle dele af persondataretten lige fra markedsføringsapps til whistleblowerordninger og IT-forsikringer.

Jacob har også arbejdet med forbrugerdata ved fusioner af forsyningsselskaber og i forbindelse med IT-udbud. Han har desuden erfaring med at gennemføre compliance-processer, der følger DS/ISO 27000-standarderne, og som kan revideres efter ISAE 3000-standarden af en revisor. Endelig har Jacob en meget stærk interesse for udviklingen af vores digitale samfund.

Start og sluttider

14. december 2017 kl. 10.00-16.30

Ledere og administrationsmedarbejdere
Jacob Georg Naur, Advokat, Hejm Advokater
30/11/2017

DKK 1.300 inkl. frokost (ODM-medlem)
DKK 1.500 inkl. frokost (ikke-medlemmer)

KURSET ER FULDTEGNET. KONTAKT STINE FOLKENBERG PÅ SFH@DKMUSEER.DK FOR AT KOMME PÅ VENTELISTE.

"Det har været utrolig spændende og inspirerende!"

"Kurset overskueliggjorde i vid udstrækning den forestående proces vi skal igennem."