Ud af Klassen - Ind på Museet, Skole- og Kulturkonferencen i Aarhus

02/10/2017 - 09:30 - 03/10/2017 - 15:00
Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Der er mange gode grunde til at tage klassen under armen og opleve museets oplevelsesrige og inspirerende læringsrum! HistorieLab sætter fokus på de gode grunde og på udfordringerne med en to-dags intens konference i Århus.

Program – opdateres løbende:

Mandag 2. oktober

9.30                      Kaffe, te og registrering

10.00                    Velkomst Peter Yding Brunbech, ph.d., centerleder HistorieLab

10.15                    Mulighedernes mødemødeplads / åbningsdiskussion
                             Deltagere: MF Alex Ahrendtsen (DF), MF Annette Lind (S), Rådmand i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V), Centerchef Kim Dawartz (Børne- og Kulturchefforeningen), Museumsdirektør Mette Thybo (Naturama), Skoleleder Søren Ranthe
                             (Antvorskov Skole, Slagelse), Bestyrelsesformand HistorieLab Per B. Christensen. Moderator: Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktør Politiken.

12.00                    Frokost

13.00                    Spor I: Museet som dannelsesinstitution og et bud på
                              musernes rolle som sådan i forhold til den åbne skole.
                             Oplæg ved Lars Geer Hammershøj, Associate Professor, PhD,
                             DPU.
                             Workshop Spor I

14.45                    Pause

15.00                    Spor II: Genbesøg i et nationalt samarbejdsprojekt mellem
                              læreruddannelse og museer.
    Oplæg ved Tine Fristrup, lektor ved Århus Universitet
    og gæsteforsker ved NCK (Nordiskt Centrum för
    Kulturarvspedagogik, Östersund, Sverige) og Henrik Zipsane,
    direktør for Stiftelsen Jamtli og seniorforsker ved NCK.
     Workshop Spor II

16.30                    Opsamling på dagen

17.30                    Middag og aftenarrangement i Den Gamle By

Tirsdag 3. oktober

9.00                      Spor III: Lærende partnerskaber - hvorfor det? Den åbne skole.
                             Oplæg ved cand.mag. Marie Bonde Olesen og Cand. mag. Steen Chr. Steensen, HistorieLab
                             Workshop Spor III

10.30                    Pause

10.45                    Spor IV: Nye aktører i understøttende undervisning
                             Oplæg ved René Kristensen, lektor ved University College
                             Lillebælt.
                             Workshop Spor IV

12.15                    Frokost

13.15                   Spor V: Praksisfællesskaber
                             Oplæg ved Etienne Wenger-Trayner, internationalt anerkendt
                             som ledende inden for feltet social læring og
                             praksisfællesskaber.
                             Åben diskussion Spor V

15.00                    Forfriskning og afslutning på konferencen

Mere om programmet:
Konferencen lægger ud med en åben diskussion mellem indbudte aktører og deltagerne om muligheder og udfordringer ved at inddrage museer som rum for læring, dannelse, oplevelse. Mandagens øvrige program: Lektor Lars Geer Hammershøj taler om museet som dannelsesinstitution. Henrik Zipsane fra NCK I Sverige åbner en drøftelse af fremtidens læreres brug af eksterne læringsmiljøer.

Om aftenen er der middag, jazz og oplevelser i Den Gamle By.

Tirsdagsprogrammet indledes med ph.d., adjunkt Justine Grønbæk Pors, der fokuserer på kommunernes rolle, og siden vil lektor René Kristensen fra University College Lillebælt lægge op til en vitaliseringsmodel over understøttende undervisning i forhold til åbne læringsmiljøer.

Til hvert af disse oplæg følger workshops med det vigtige mål at give deltagerne konkrete ideer, værktøjer og erfaringer, som de kan bruge direkte hjemme på skolerne, museerne, kommunerne osv.

Konferencen slutter af med en keynotespeech af den internationalt anerkendte læringsteoretiker Etienne Wenger-Trayner, der vil perspektivere konferencens temaer til begreber som praksisfællesskaber og situeret læring.

15/09/2017 - 12:00

Pris: For hele konferencen (to dage inkl. forplejning, middag og jazz i Den Gamle By) mellem 550 og 950 kr. alt efter hvilken deltagelsesform der vælges. HistoriLab yder et samlet tilskud til konferencen.

Overnatning: For egen regning: Værelser på Comwell er forudbestilt og vil kunne reserveres på tilmeldingen herunder. Overnatning er for egne regning og afregnes direkte med hotellet ved afrejse. Hvis der ikke er flere værelser, vil du høre fra os!