01/03/2021
Vartov, Farvergade 27 D, København

De fleste museer har et ønske om at appellere til en bred målgruppe. Vi siger, at ALLE skal være velkomne. Men er museerne så tilgængelige, som vi går og tror?

Dette kursus giver et inspirerende og praksisnært bud på, hvordan arbejdet med tilgængelighed kan bringe os tættere på at nå flere af de danskere, der vurderer, at de har et større eller mindre handicap.

Kursets primære formål er at lægge det første fundament for arbejdet med tilgængelighed i det daglige arbejde med udstillinger og publikumsaktiviteter.
Udgangspunktet er, at det hverken behøver at være svært eller dyrt at tænke tilgængelighed ind på museer. Det kan rent faktisk være inspirerende arbejde, der kan komme alle vores gæster til gode – også dem uden handicap. Og den gode nyhed er, at barren faktiske er ret lav, så det er bare at komme i gang.

Kursets indhold

Vi starter dagen med at give konkrete eksempler på, hvordan man kan arbejde med tilgængelighed, både når det gælder design og indhold.

Midt på dagen tager vi på et nærliggende museum, hvor vi lever os ind i rollen som besøgende med funktionsnedsættelser. Denne øvelse giver konkret indsigt i, hvordan et museumsbesøg tager sig ud, når man lever med et handicap. Med udgangspunkt i erfaringerne fra besøget er vi klar til at bruge eftermiddagen på at dykke ned i deltagernes egne cases.

På kurset får du:
• Konkrete værktøjer til, hvordan man ret enkelt kan højne tilgængeligheden på sit museum.
• Inspiration og eksempler på initiativer, der ikke behøver at koste mange penge.
• Indsigt i, hvordan det kan være at besøge et museum, når man har et handicap.
• Sparring og workshop med løsninger af konkrete opgaver, som kan øge tilgængeligheden på dit museum.
• Liste over ressourcer og tjeklister, du kan bruge i dit arbejde for at øge tilgængeligheden på dit museum.

Målgruppe

Kurset henvender sig primært til museumsansatte, der arbejder med webdesign, udstillings- og udviklingsdesign, formidling og publikumsaktiviteter.

Undervisere

Christina Ritzl Vejlgaard har arbejdet som udstillingsudvikler og projektleder på museer i 13 år og har udviklet udstillinger med særligt fokus på tilgængelighed. Hun har også lavet en handlingsplan for at udvikle og øge tilgængeligheden på Naturhistoriska riksmuseet i Sverige.

Katrine Axlev er redaktør på Statens Naturhistoriske Museum. Hun er ansvarlig for, at museet har tilgængelig formidling. Katrine arbejder bl.a. med tilgængelighed i udstillingstekster og digital formidling.

Christina Ritzl Vejlgaard og Katrine Axlev
01/02/2021

DKK 1.550 inkl. frokost (ODM-medlem)
DKK 1.750 inkl. frokost (ikke-medlemmer)

Der gives 10% rabat ved tilmelding af mindst to ansatte fra samme museum/institution.