27/04/2021

Kurset giver en grundlæggende introduktion til Augmented Reality (AR) - forstærket virkelighed. Du får både hands-on erfaring med teknologien og indsigt i, hvordan teknologien kan indgå i museets formidling. Du vil desuden blive præsenteret for eksempler på, hvordan kunstnere arbejder med AR. I løbet af kurset vil du få mulighed for at teste, hvad teknologien kan levere i praksis i dag, og du får indblik i, hvordan udviklingen inden for AR forventes at blive.

Undervejs vil relevante perspektiver for dit museum blive drøftet, herunder de muligheder der er, når man har meget få eller flere ressourcer.

Se også kurset: Virtual Reality i museets formidling

På kurset får du:

• Indsigt i de nye mulighedsrum teknologien åbner for formidling og visitor experience.
  • Kendskab til en lang række cases, hvor teknologien gør en forskel for kulturlivet
  • Mulighed for selv at prøve og forholde dig til AR-oplevelser.
  • Afprøvet ideation og storyboarding og indsigt i produktionsprocesser og omkostninger, så det bliver tydeligt, hvordan du kommer godt i gang med at bruge AR i praksis.
  • Sparring på egne ideer, udfordringer og drømme med AR.
  • Trænet din forståelse af hvornår, hvorfor og hvordan AR kommer til at tage verden og fremtidens formidlingsformer med storm.

Dette kursus udbydes i forlængelse af kurset ”Virtual Reality (VR) i museets formidling”. Tilsammen udgør de et to-dages kursus, hvor du bliver bragt i omdrejningshøjde med Virtual Reality (VR) på kursets første dag og Augmented Reality (AR) på kursets anden dag. Du vælger selv, om du ønsker at være med den ene, den anden, eller begge dage. Vi anbefaler, at tage begge kurser, for at få en bred viden om de digitale muligheder. Fælles for dem er, at du opnår indsigt i teknologiernes rolle og potentialer indenfor museal formidling.

Hvis du ønsker at deltage på kurset i Virtual Reality (VR), kan du tilmelde dig her.

For alle, der arbejder med museal og kulturel formidling.
Simon Lajboschitz
26/03/2021

DKK 1.550 inkl. frokost (ODM-medlem)
DKK 1.750 inkl. frokost (ikke-medlemmer)

Der gives 10% rabat ved tilmelding af mindst to ansatte fra samme museum/institution.

”Godt at Simon går så konkret til værks. Nede på jorden og til at forstå.”

”Det var superfedt at prøve alle VR og AR oplevelserne selv. Spændende at få et indblik i den nye teknologi.”