Dato:
05/11/2020
Sted:
Vartov, Farvergade 27 D, København

De gode fortællinger hører til blandt museernes allerstørste attraktioner - og det vrimler med dem! Men hvordan finder vi frem til de bedste, og hvordan omformer vi dem til rundvisninger, der sætter et aftryk i gæsterne?

OBS: Kurset gentages 12. november 

Kursets primære formål er at stille skarpt på rundvisningens formidlingspotentialer. Og inspirere til at udvikle rundvisninger, der bruger både dramaturgi, fiktion og storytelling, som virkemidler.

Vi går tæt på vores rundvisningspraksis og fortæller om, hvordan vi udvælger, udfordrer og udfolder fortællingerne i vores rundvisninger. Og vi diskuterer potentialet for rundvisninger, der bevæger sig i grænselandet mellem fakta og fiktion.

Kurset tager afsæt i Nationalmuseets nyeste erfaringer med rundvisningerne ”Meet the danes”, ”Mød vikingerne”, ”Survive” og børnerundvisningen ”Fortællinger fra graven”.

På kurset får du indblik i:

  • De teoretiske begreber vi bruger, når vi arbejder med vores rundvisningspraksis
  • Overvejelser omkring brug af fiktion
  • Arbejdet med at rekruttere og oplære rundvisere, der kan gå lige i hjertet på publikum
  • Hvordan du selv kan arbejde med rundvisninger, der er teoretisk funderet

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til museumsansatte, der arbejder med at udvikle/og eller udføre rundvisninger, samt kulturformidlere bredt, der arbejder med mundtlig formidling i form af guidede ture/rundvisninger. Der er plads til 16 deltagere.

Undervisere:
Andreas Tolstrup er cand. mag. i historie og har tidligere arbejdet med teambuilding og spil. I dag er han ansat som oplevelses -og læringsdesigner på Nationalmuseet, hvor han primært arbejder med oplevelser, læring og leg i relation til Danmarks- og middelhavslandenes oldtid.

Johanne Steenstrup er cand. scient. i antropologi og har mange års erfaring med kulturformidling på de kongelige slotte. Hun er i dag ansat som museumsinspektør på Nationalmuseet, hvor hun er ansvarlig for rundvisningsprogrammet og primært arbejder med udvikling af mundtlige formidlingsprodukter, samt rekruttering og oplæring.

Start- og sluttider
5. november 2020 kl. 10.00-17.30
 
*Med forbehold for at kursets indhold justeres på baggrund af evalueringer fra kurset den 9. marts
 


 

Målgruppe:
Museumsansatte, der arbejder med at udvikle/og eller udføre rundvisninger, samt kulturformidlere bredt, der arbejder med mundtlig formidling i form af guidede ture/rundvisninger.
Undervisere:
Johanne Steenstrup og Andreas Tolstrup
Tilmeldingsfrist:
05/10/2020
Pris:

DKK 1.550 inkl. frokost (ODM-medlem)
DKK 1.750 inkl. frokost (ikke-medlemmer)

Der gives 10% rabat ved tilmelding af mindst to ansatte fra samme museum/institution.

Citater