23/01/2019 - 15:00 - 16:00
Comwell Kongebrogaarde, Kongebrovej 63, 5500 Middelfart

Hovedmuseumsmøde for det kulturhistoriske område.

Program:

1. Nationalmuseets rolle og retning. Oplæg ved Direktør Rane Willerslev og efter følgende dialog (ca. 40 minutter). På trods af de fortsatte besparelser på museumsområdet har politikerne med Finansloven 2019 vist en vilje til at føre midler tilbage til området. Hvordan kan vi hjælpe hinanden og udnytte den opmærksomhed bedst mulig? Rane introducere baggrunden for Nationalmuseets nyeste initiativer og giver et bud på hvilken rolle og retning museet skal have i årene fremover. Herefter debat om hvilke initiativer, der fremmer museernes rolle i samfundet og hvilke midler, man kan bruge i lyset af kedsomhedsknappen og den nye vikingeudstilling på Nationalmuseet med Jim Lyngvilds iscenesættelse.

2. Invitation og dialog om udlån af museumsgenstande (ca. 15 minutter). Efter sparerunde og organisationsændringer gennemgår Nationalmuseet sine interne procedure for udlån af museumsgenstande og vil gerne invitere de statsanerkendt museer til dialog om processer og procedure. Kort introduktion ved Vicedirektør, Forskning, Samling og Bevaring Jesper Stub Johnsen og Direktør Rane Willerslev.

3. Eventuelt (ca. 5 minutter)

Rane Willerslev, Musumsdirektør
Erik Als, Vicedirektør, Museer og Slotte