23/09/2019 - 24/09/2019
Vartov, Farvergade 27 D, København

Kurset er en introduktion til og en oplæring i SARA for kulturhistoriske museer med de primære formål at:

• Gøre dig i stand til at anvende SARA som et effektivt redskab til at registrere og administrere samlinger på jeres museum.
  • Sikre god og ensartet registreringspraksis, så data efterfølgende kan anvendes i museernes arbejde.

Efter kurset er du i stand til at registrere hensigtsmæssigt og effektivt i det nye system og du får udleveret din personlige adgangsnøgle til SARA.

På kurset får du viden om:

• Idéen bag SARA
  • Grundtræk og muligheder i systemet
  • Daglig registrering af genstande og sager i SARA
  • De overordnede principper for registrering af genstande og andre objekter i SARA
  • Samlingsadministration; indkomst, accession, magasinering, udstillinger m.m.
  • Mulighed for at registrere eksterne samlinger og arkiver
  • Komplekse søgninger og udskrifter
  • Tilrettelæggelse af en forsvarlig registreringspolitik på museet
  • Rettigheder og hvem må gøre hvad
  • SARAs organisation; support, drift og videreudvikling.

Endeligt program kommer tættere på kursusstart.

Deltagerforudsætninger

Deltagerne forventes i forvejen at have et basalt kendskab til registrering af kunst. Desuden skal deltagerne kunne betjene en pc på almindeligt brugerniveau.

Underviser
Thomas Meldgaard er samlingsinspektør på Arbejdermuseet og medlem af Slots- og Kulturstyrelsens registreringsfaglige forum for de kulturhistoriske museer. Han har undervist i registrering siden 2011. I forbindelse med implementeringen af SARA har han haft det faglige ansvar for introkurserne til det nye system.

Start- og sluttid

23. september kl. 10-16.30
24. september kl. 9-16.00

Dig, der arbejder med registrering af museets genstande. Der er plads til 16 deltagere pr. kursus.
Thomas Meldgaard
06/09/2019

DKK 3.000 inkl. frokost (ODM-medlem)
DKK 3.400 inkl. frokost (ikke-medlemmer)