07/10/2019
Vartov, Farvergade 27 D, København

Kurset er en introduktion til og en oplæring i SARA for kunstmuseer med de primære formål at:

• Gøre dig i stand til at anvende SARA som et effektivt redskab til at registrere og administrere samlinger på jeres museum.
  • Sikre god og ensartet registreringspraksis, så data efterfølgende kan anvendes i museernes arbejde.

Efter kurset er du i stand til at registrere hensigtsmæssigt og effektivt i det nye system, og du får udleveret din personlige adgangsnøgle til SARA.

På kurset får du viden om:

• Idéen bag SARA
  • Grundtræk og muligheder i systemet
  • Daglig registrering af kunst i SARA
  • De overordnede principper og konventioner for registrering af kunst
  • Samlingsadministration; indkomst/accession, magasinering, udstillinger m.m.
  • Mulighed for at registrere eksterne samlinger og arkiver
  • Komplekse søgninger og udskrifter
  • Tilrettelæggelse af en forsvarlig registreringspolitik på museet
  • Rettigheder og hvem må gøre hvad
  • SARAs organisation; support, drift og videreudvikling.

Endeligt program kommer tættere på kursusstart.

Deltagerforudsætninger

Deltagerne forventes i forvejen at have et basalt kendskab til registrering af kunst. Desuden skal deltagerne kunne betjene en pc på almindeligt brugerniveau.

Underviser

Inge Bucka Mejlhede er mag.art. i kunsthistorie og arbejder med registrering og samlingsadministration på Københavns Museum. Hun har erfaring fra kunst- og kulturhistoriske museer, har tidligere undervist i Regin Kunst og været med i diverse testgrupper og workshops i forbindelse med udviklingen af SARA hos Kulturstyrelsen, IT-firmaet Axiell og ODM.

Start- og sluttid

7. oktober kl. 10-17.00

Dig, der arbejder med registrering af museets genstande. Der er plads til 16 deltagere pr. kursus.
Inge Bucka Mejlhede
16/09/2019

DKK 1.550 inkl. frokost (ODM-medlem)
DKK 1.750 inkl. frokost (ikke-medlemmer)