13/01/2022 - 10:00 - 18:00
Vartov, Farvergade 27 D, København

Hvis du deltager i museets arbejdsmiljøorganisation som arbejdsmiljørepræsentant eller leder, skal museet hvert år tilbyde dig supplerende arbejdsmiljøkurser. ’Kom videre med museets arbejdsmiljø’ er et supplement til den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse, der målrettet går ind og understøtter arbejdsmiljøarbejdet på dit museum.

Kurset strækker sig over en dag og tager udgangspunkt i deltagernes erfaringer med arbejdsmiljøet på museer, konserveringsværksteder, i skurvogne og på udgravning. De nyeste lovgivningsmæssige krav bliver gennemgået, således at du som arbejdsmiljørepræsentant eller leder bliver opdateret på ny lovgivning, og hvordan I kan arbejde med den på eget museum. Der vil ligeledes blive mulighed for at byde ind med ønsker til temaer for kursusdagen.

Kurset er et supplement til ’Målrettet Arbejdsmiljøuddannelse for museumsansatte’, der løber over tre dage. Læs mere om uddannelsen her.

Dit udbytte

• Du opdateres på sidste nyt inden for arbejdsmiljølovgivningen med særligt fokus på museernes arbejde og udfordringer
  • Du får konkrete værktøjer til at arbejde med nye emner inden for arbejdsmiljølovgivningen
  • Du får mulighed for at videndele med andre deltagere fra museerne om arbejdsmiljø
  • Du får mulighed for at få et brushup på emner, som var indeholdt i den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse

Kursets hovedtemaer

• Sidste nyt inden for arbejdsmiljølovgivningen, f.eks.:
  • Nye tilsynsformer fra Arbejdstilsynet
  • Ny bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø
  • Forebyggelse og håndtering af krænkende adfærd
  • Opfølgning på tiden med Covid-19 – hvilken indflydelse har det på vores arbejdsmiljøarbejde?
  • Mulighed for at byde ind med ønske til temaer – stort som småt

Målgruppe
Kurset er for dig, der har gennemført ’Målrettet Arbejdsmiljøuddannelse for museumsansatte’ og ønsker et supplement eller en genopfriskning.

Underviser
Gitte Leve Clausen har arbejdet som arbejdsmiljøkonsulent og undervist i 32 år inden for arbejdsmiljøområdet. Hun har arbejdet inden for bedriftssundhedstjenesten, arbejdsmiljørådgivning, arbejdsmiljøleder i en kommune og Arbejdstilsynet.

Gitte Clausen har de sidste 20 år undervist på arbejdsmiljøuddannelsen for museer og konserveringsværksteder og haft flere opgaver igennem årene på museer og konserveringsværksteder inden for APV, udgravninger, risikovurdering, psykisk arbejdsmiljø og forskellige oplæg om arbejdsmiljø.

Dig, der har gennemført ’Målrettet Arbejdsmiljøuddannelse for museumsansatte’ og ønsker et supplement eller en genopfriskning
Gitte Leve Clausen
13/12/2021

DKK 1.600 inkl. frokost (ODM-medlem)
DKK 1.800 inkl. frokost (ikke-medlemmer)

Der gives 10% rabat ved tilmelding af mindst to fra samme museum/institution.

"Gitte er en fantastisk underviser, som gjorde uddannelsen relevant og spændende. Hun inddrager sine kursister på en måde, så der opstår et aktivt læringsrum!!! Stor ros til Gitte!"

"Super dygtig lærer, som indrog os og vores erfaringer fra dagligdagen i undervisningen, så man følte sig i et trygt rum."