Dato:
07/02/2019 - 08/02/2019
Sted:
Statens Værksteder for Kunst, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27B, 1401 København K

Der findes færre og færre specialister i fransk rottingflet, hvilket medfører, at viden om materialet risikerer at forsvinde. Gennem dette seminarium ønsker vi at højne bevidstheden om rotting som materiale, dets historiske og geografiske udbredelse og udvikling, dets materialemæssige egenskaber og dets behov for vedligehold.

Vi vil gennemgå flere eksempler på, hvordan flettede sæder kan restaureres ved indfletning af nye bånd samt konserveres ved hjælp af akrylplast i det tilfælde, hvor rottingen skal bevares af enten historiske eller økonomiske årsager.

De teknikker, som vil blive vist, er gennemprøvede metoder, som bl.a. er blevet anvendt i møbelrestaureringsværkstedet ved The Royal Household på Windsor Castle i England. Her har de brugt den ovennævnte metode i 20 år indtil videre uden negative reaktioner.

Fordele og ulemper ved teknikkerne og materialerne, som anvendes ved både restaurering og konservering af flettede sæder, vil blive præsenteret, så deltagerne efterfølgende kan træffe et oplyst valg for hvert museum, hver kunde og hvert møbel.

Kursusholderen hedder Pernilla Blixt og har mesterbrev i møbelrestaurering. Pernilla har beskæftiget sig indgående med flettede møbler og særligt rottingflet. Hun har eget værksted i Göteborg, hvor hun arbejder for både privatkunder og museer i både Sverige, Danmark, Holland og England.

Du får viden om:

  • Rotting og fransk flet: materiale, egenskaber og opbygning.
  • Fletningens historie og udvikling.
  • Bevaringsstrategi: Nyfletning/renovering, restaurering og konservering af fransk rottingflet. 
  • Fletteknik af fransk rottingflet, som ikke findes beskrevet i nutidens fletteinstruktionsbøger.
  • Hvordan og hvorfor viden om fletteteknikker skal spredes, og hvilke problemer vi står overfor, fx regnskovsfældning og klimaforandringer.

Alle deltagere får udleveret specialværktøjet "flajm" og skal arbejde med at færdiggøre en ramme, som de selv har flettet.

 

Sted: Statens Værksteder for Kunst, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27B, 1401 København K

Start-og sluttider:

07. februar kl. 10.00-17.00 (morgenkaffe fra kl. 9.30)
08. februar kl. 9.00-15.00

Koordinator: Bodil Stauning og Anders Abildgaard

E-mail: bodil@stauning.net

Målgruppe:
Konservatorer og møbelpolstrere
Underviser:
Pernilla Blixt
Tilmeldingsfrist:
24/01/2019
Pris:

DKK 2.500 inkl. frokost (ODM-medlem)
DKK 2.800 inkl. frokost (ikke-medlemmer)

Citater