03/02/2020 - 09:30 - 16:00
Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hvad er museernes samfundsmæssige rolle i 2020? Hvad sker der, når museerne åbner maskinrummet for nye samarbejdspartnere og brugere? Og hvem udvikler egentlig hvem, når museerne rækker ud mod nye målgrupper?

Gennem de sidste tre år har Nationalmuseet, Arbejdermuset, Center for Kunst og Interkultur (CKI), Det Syriske Kulturinstitut i Danmark (SKDK) og de fem lokalhistoriske museer; Bornholms Museum, Immigrantmuseet i Farum, Museum Lolland-Falster, Vardemuseerne og Museum Vestsjælland tilsammen udgjort hovedaktørerne i innovationsprojektet, CULINN.

CULINN er støttet af Innovationsfonden og har haft til formål at undersøge kulturhistoriske museers muligheder for at understøtte integration. Gennem tre år har projektdeltagerne udviklet undervisnings- og formidlingsformater, hvor nytilkomne borgere i Danmark har fået indsigt i det danske samfund og grundlæggende samfundsværdier, men også eksperimenteret med nye måder at bringe civilsamfundsaktører, nytilkomne borgere og  museerne sammen på i fællesprojekter.

På denne konference lægges der op til en diskussion af museernes samfundsmæssige og demokratiske forpligtelser i en tid, hvor stigende besøgstal og øget egen indtjening kan dominere dagsorden. Og undervejs giver de deltagende museer et ærligt indblik i både deres sejre og fodfejl undervejs i projektet.

Konferencen afholdes den 3. februar på Nationalmuseet. Se mere om CULINN projektet her:

Praktiske oplysninger
Endeligt program åbner medio december. Tilmelding her på ODMs hjemmeside - tilmelding er bindende.

Pris: Det er gratis at deltage takket være Innovationsfondens støtte. Gebyr på 350 kr. for udeblivelse efter tilmelding.

Kontaktpersoner - Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
Gitte Engholm, Projektleder, Ph.d., CULINN projektet / Project leader, Ph.D. Mail: gitte.engholm@natmus.dk eller telefon / Phone +45 4120 6050.

22/01/2020

Gratis takket være Innovationsfondens støtte.

Gebyr på 350 kr for udeblivelse efter tilmelding.