07/06/2021 - 10:00
07/06/2021 - 16:30
+ flere moduler
Vartov, Farvergade 27 D, København

På dette kursus får du en viden om, hvordan moms og afgifter håndteres i et museum, og du bliver også ajourført med sidste nyt på moms- og afgiftsfronten.

Kurset fokuserer herudover på muligheder for optimering med henblik på at opnå større momsfradrag og større godtgørelse af el- og vandafgifter og på faldgruber, hvor museerne risikerer at betale for lidt i moms.

Undervisningen inddrager bl.a. praktiske eksempler fra deltagernes egne museer.

Indholdet af kurset svarer overordnet set til indholdet af de moms- og afgiftskurser, som ODM tidligere har udbudt

På kurset lærer du bl.a. om:

• Momssystemets funktion på museer
  • Betydningen af arten af museernes indtægter og museernes måde at indrette sig på, herunder mulighederne for momsfradrag af udgifter til udstillinger og bygninger
  • Gennemgang af konkrete forhold hos deltagerne
  • Køb og salg til/fra udlandet
  • Momskompensationsordningen

Målgruppe

Kurset er for alle, der har behov for at kende reglerne for moms og afgifter på museumsområdet. Det kan være ledere, økonomi-ansvarlige, bogholdere m.fl.

Bogholdere, økonomi-ansvarlige og andre, der beskæftiger sig med museets økonomi
Elsebeth H. Rasmussen
17/02/2021

DKK 1.750 inkl. frokost (ODM-medlemmer)