Dato:
07/02/2022 - 09:30 - 16:30
Sted:
Konserveringscenter Vejle, Maribovej 10, 7100 Vejle

Hvordan sætter vi niveauet for bevaringsindsatsen? Det er et spørgsmål, mange museer står over for, og der findes ingen enkle svar. En række nye anbefalinger skal hjælpe museerne på vej med eksempler på best practice og vejledninger i, hvordan man tager hånd om en lang række bevaringsmæssige spørgsmål: fra skimmel- og skadedyrsbekæmpelse til beredskabsplaner og rengøring.

På dette kursus arbejder vi med, hvordan du kan bruge anbefalingerne i din egen praksis. Med udgangspunkt i dine egne cases skal du ud fra anbefalingerne og i sparring med underviseren konkretisere, hvordan I skal prioritere bevaringsindsatsen på dit museum. Dette kan blive første skridt på vejen til en ny eller skærpet bevaringsstrategi.

Anbefalingerne er tilgængelige på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside.

Udbytte

På kurset får du:

  • Indsigt i de nye anbefalinger om bevaring
  • Redskaber og inspiration til at prioritere dit museums bevaringsindsats
  • Sparring om din egen case, der kan kvalificere dit fortsatte arbejde med den

Temaer
De nye anbefalinger til bevaring handler om en lang række temaer inden for bevaring. Kurset giver en overordnet introduktion til anbefalingerne, men målrettes derudover ud fra de kursister, der melder sig til kurset, og deres konkrete cases fra egne museer. Dermed bliver kurset så praksisnært som muligt.

Forberedelse
Forud for kurset skal du sende en beskrivelse af din case til underviseren. Casen kan fx være en konkret problemstilling i din samling eller en bevaringsstrategi, der skal udarbejdes eller opdateres. Kursisternes cases bruges som afsæt for undervisningen, og du arbejder med din egen case i grupper med de øvrige deltagere samt får sparring fra underviseren.

Målgruppe
Alle der arbejder med samlinger – registratorer, konservatorer, forskere, formidlere, forvaltere m.fl.

Underviser
Michael Højlund Rasmussen er uddannet konservator fra Kunstakademiets Konservatorskole og har gennem de seneste 30 år arbejdet som konservator. Michael har de senere år fortrinsvis arbejdet med rådgivning inden for præventiv konservering og trækker på sine erfaringer fra en bredt sammensat kundekreds af museer, private og andre, som han gennem årene har arbejdet for.

Målgruppe:
Alle der arbejder med samlinger – registratorer, konservatorer, forskere, formidlere, forvaltere m.fl.
Underviser:
Michael Højlund Rasmussen
Tilmeldingsfrist:
07/01/2022
Pris:

DKK 1.600 inkl. frokost (ODM-medlem)
DKK 2.000 inkl. frokost (ikke-medlemmer)

 

Der gives 10% rabat ved tilmelding af mindst to fra samme museum/institution.

Citater