02/03/2020 - 03/03/2020
Statens Værksteder for Kunst, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27B, 1401 København K.

Kursus henvender sig til dig, der har erfaring med at rottingflet/fransk flet eller har deltaget i første kursus ”Rottingflet – fra restaurering til konservering”.

Formålet med ”Rottingflet for øvede” er at lære at flette og restaurere et medtaget møbel eller anden en genstand som helt eller delvist består af fransk flet. Du skal derfor selv medbringe en genstand (f.eks. en stol eller skammel). Det kan være en genstand, som skal flettes helt om eller skal restaureres (reparation af huller).

Kurset tilpasses de medbragte genstande, og du vil i løbet af de to kursusdage opnå færdigheder indenfor den fletteknik som din genstands fletværk repræsenterer. Det er ikke sikkert du når at flette sin genstand færdig, det afhænger af størrelsen og sværhedsgraden. Målet er, at du skal nå langt nok og få tilstrækkelig øvelse til selv at kunne færdiggøre fletværket og at kunne flette flere forskellige mønstre fremover.

Alle kursister får udleveret et kompendie med instruktioner i, hvordan man påbegynder fletning af de mest almindelige mønstre, og hvad man skal tænke på efterhånden som arbejdet skrider frem.

Det er meget vigtigt at levere fotos af din genstand til underviseren i god tid, så underviseren kan nå at bestille og medbringe de rigtige materialer og forberede sig på de forskellige fletteknikker og -mønstre.

På kurset lærer du:

• At flette den fletværkstype som din medbragte genstand er opbygget af
  • At komme i gang med forskellige fletteteknikker og -mønstre ved brug af kompendium
  • At blive fortrolig med flettemateriale og -redskaber

Forberedelse

• Senest to uger før kursusstart skal du sende fotos af den medbragte genstand. Fotos skal vise både overside og underside af fletværket, så underviseren kan give korrekt instruktion inden kurset.
  • Den eksisterende (beskadigede) fletning skal være aftaget inden kursusstart. Senest en uge inden kursusstart vil du modtage instruktioner fra underviseren om hvordan det ødelagte/gamle fletværk aftages nænsomt.

Deltagerforudsætninger
Kurset henvender sig til konservatorer og møbeldesignere/håndværkere med erfaring og interesse for rottingflet.

Underviseren
Pernilla Blixt har mesterbrev i møbelrestaurering. Pernilla har beskæftiget sig indgående med flettede møbler og særligt rottingflet. Hun har eget værksted i Göteborg, hvor hun arbejder for både privatkunder og museer i både Sverige, Danmark, Holland og England.

Start- og sluttider
2. marts kl. 10.00-17.00
3. marts kl. 9.00-15.00

Pernilla Blixt
03/02/2020

DKK 3.000 inkl. frokost (ODM-medlem)
DKK 3.400 inkl. frokost (ikke-medlemmer)

Der gives 10% rabat ved tilmelding af mindst to ansatte fra samme museum/institution.