11/03/2021 - 09:30 - 11:00
Zoom

Corona-krisen har skærpet efterspørgslen på formidling i det fri. Når museernes fysiske bygninger er lukket ned, må vi vende blikket mod landskaber, monumenter mm. Men så melder spørgsmålene sig: Skal vi bruge QR-koder, podcast, installationer drevet af kinetisk energi – eller noget helt fjerde?

På dette webinar vil vi kritisk gennemgå en række konkrete cases om digital formidling i det fri og stille spørgsmålene:

• Hvilke redskaber tilbyder den digitale værktøjskasse?
  • Hvordan lykkes vi med at ramme vores målgruppe?
  • Hvordan skabes den bedste brugeroplevelse?

Webinaret vil give inspiration til dit museums videre arbejde med digital formidling i det fri. Undervejs vil der være mulighed for at stille spørgsmål – også om din egen case.

Webinaret baserer sig på en tanke om, at der ligger et stort uudnyttet potentiale i at stille formidling til rådighed, dér hvor historien skete – med digital formidling som supplement til den traditionelle guidede tur. Tematiske guidede ture i både by og landskab, on-site reenactment og formidling af arkæologiske udgravninger er typisk populære produkter på danske museumshylder. Men det er en udfordring at gøre den digitale formidling så relevant og levende, som når et vidende menneske brænder igennem med sine fortællinger.

Underviseren
Mette Kanstrup er leder af MMEx – Museernes videncenter for digital formidling. MMEx er museernes uvildige rådgiver og eksterne kollega i alle former for udstillingsprojekter. MMEx er eksperter inden for digitale formidlingsløsninger, som er på formidlingens og ikke på teknologiens præmisser.

Museumsansatte der arbejder med formidling
Mette Kanstrup
01/03/2021