25/08/2021 - 09:30 - 11:00
Zoom

Hvordan sætter vi niveauet for vores bevaringsindsats? Det er et spørgsmål, mange museer står over for, og som en række nye anbefalinger skal hjælpe med at besvare. Anbefalingerne handler om en lang række temaer, fra skimmel- og skadedyrsbekæmpelse til beredskabsplaner og rengøring.

Det er Københavns Museum og Konserveringscenter Vejle, der sammen med en fagligt bredt funderet arbejdsgruppe har udarbejdet anbefalingerne. Dette webinar giver en introduktion til udvalgte temaer i anbefalingerne, og hvordan man kan bruge dem i sin daglige praksis.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs og sparre om egen bevaringsindsats med de øvrige deltagere i en kort gruppesession.

Overordnet program:
• Introduktion til de nye anbefalinger
• Hvordan skal museet prioritere sin bevaringsindsats? Risikovurdering og best practice
• Det forebyggende arbejde og den integrerede indsats – skimmel- og skadedyrsbekæmpelse, rengøring
• Klima og bygningers indretning

Anbefalingerne vil fra juni ligge på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside, slks.dk.

Målgruppe

Underviser
Michael Højlund Rasmussen er uddannet konservator fra Kunstakademiets Konservatorskole og har gennem de seneste 30 år arbejdet som konservator. Michael har de senere år fortrinsvis arbejdet med rådgivning inden for præventiv konservering og trækker på sine erfaringer fra en bredt sammensat kundekreds af museer, private og andre, som han gennem årene har arbejdet for.

Målgruppe Alle der arbejder med samlinger – registratorer, konservatorer, forskere, formidlere, forvaltere m.fl.
Michael Højlund Rasmussen
18/08/2021

DKK 250  (ODM-medlemmer)

DKK 300 (ikke-medlemmer)

Der gives 10% rabat ved tilmelding af mindst to ansatte fra samme museum/institution.