04/02/2021 - 09:30 - 11:00
zoom

Podcast er et medie i vækst, som særligt har fat i den unge målgruppe. Mediet formår at ændre spildtid til kvalitetstid, fordi mange lytter på farten, mens de klarer opvasken eller træner. Og netop derfor er lydmediet også en oplagt mulighed for museer til at nå deres målgrupper på nye måder.

Webinaret sigter mod at give deltagerne viden om og indsigt i det danske podcastmarked anno 2021. Hvad rører sig, hvilke lyttemønstre ses, og hvordan skruer man et interessant lydtilbud sammen?

På webinaret får du en grundig introduktion til, om podcast kunne være noget, som du og dit museum skulle kaste jer over i nærmeste fremtid. Forskellige podcastgenrer gennemgås (studie, samtalepodcast, reportage, ekspertinterview osv.) med fokus på fordele og ulemper. Vi ser desuden på, hvordan andre udenlandske og danske museer har grebet arbejdet med podcasten an.

Webinaret gør dig i stand til at:

• Forstå podcast som medie og have et overblik over, hvad der er på markedet i forvejen.
  • Starte en proces hos dit eget museum i forhold til det strategiske arbejde med podcast.
  • Tage valg omkring type og koncept til dit museums podcast.
  • Tage beslutningen om, hvorvidt dit museum skal producere selv eller søge praktisk hjælp udefra.

Underviseren

Lene Grønborg Poulsen er kultur- og radiojournalist samt podcaster. Hun har tidligere lavet podcasts i samarbejde med Aarhus Stadsarkiv samt lavet podcasten ”Åsteder – fortællinger fra Gudenåen”, der er skabt i et samarbejde mellem Moesgaard Museum, Glud Museum, Horsens Industrimuseum, Horsens Museum, Øm Kloster Museum, Museum Silkeborg, Energimuseet og Museum Østjylland.

OBS!
Webinaret er ikke et hands-on podcastkursus, men en introduktion. Hvis der efterfølgende er bred interesse blandt deltagerne, vil ODM arbejde for at udbyde et kursus i, hvordan man praktisk laver en podcast.

Kurset er for alle – både faglige medarbejdere og kommunikatører – med interesse for at bruge podcast i museumsformidlingen.
Lene Grønborg Poulsen
04/01/2021