AT GENTÆNKE SIG SELV SOM MUSEUM

Tiden kalder på genfortryllelse af museets samlinger. Men er det muligt konstant at forjætte museernes samlinger, og hvordan? Eller er det udelukkende gennem spektakulære særudstillinger, at brugerne af museet – og pressen - vejrer morgenluft?
Hvordan skal en kunstsamling præsenteres? Hvad er inspirerende formidling? Hvad oplever museumsbrugerne? Er der en rigtig måde at vise kunstværker på? Og hvordan kan vi gøre museumsbrugerne opmærksomme på, at enhver udstilling er en fortolkning?
Men tiden kalder også på nyfortolkning af kunstmuseerne som organisationer; de politiske vinde blæser mod mere samarbejde, fusioner, tværfaglighed, brugerinddragelse og meget andet – men hvordan åbner man museet for denne ”invasion” uden at miste sin egen identitet og ”stemme” i den offentlige kakofoni?
Årets kunstfaglige møde vil stille skarpt på gentænkningen af samlingerne og give bud på nye samarbejdsformer blandt kunstmuseerne og deres nye partnere uden for museumshusene.

Vel mødt til alle!

Se program og deltagerliste