Mentorordning for museumsledere in spe

Mentorordning for museumsledere in spe

Overvejer du at blive leder på et museum? ODM tilbyder i efteråret et begrænset antal pladser i vores mentorordning for museumsansatte, der overvejer at gå ledervejen. Som deltager vil du få sparring og vejledning fra en mentor med mangeårig erfaring i museumsledelse.

Forløbet tilrettelægges individuelt ud fra dine ønsker og behov. Mentorforløbet er et samarbejde mellem dig og mentorerne: Mentorerne er til rådighed for dig personligt og sætter sig ind i din situation med deres viden og erfaringer, men som mentee har du også selv ansvar for forløbet. Det er dig, der sætter retningen for, hvilket udbytte du skal have med derfra. Måske har du brug for en personlig afklaring af dine forudsætninger for at blive leder, og om du skal vælge at gå denne vej eller ej? Måske vil du vide mere om lederrollen eller om vejen til lederstillingen? Du kan også få sparring om konkrete udfordringer som for eksempel stillingsopslag og ansøgninger til opslåede lederstillinger.

Du skal regne med at afsætte tid til ca. et møde om måneden i en periode på fire måneder. Møderne kan foregå enten fysisk eller online. Ved forløbets begyndelse aftaler du med din mentor, hvad indholdet på møderne skal være, og I sætter en række datoer.

Al korrespondance og samtale i ordningen foregår i fortrolighed.

Mentorordningen er gratis for ansatte fra ODM’s medlemsmuseer. Send en mail inden 1. september med dit cv og en kort beskrivelse af, hvorfor du ønsker at deltage i mentorordningen, til uddannelsesleder Ida Bennicke på ida@dkmuseer.dk.

Dato:

01. sep. 2023 - 01. jan. 2024

Sted:

Aftales individuelt mellem mentor og mentee.

Målgruppe:

Ansatte fra ODM's medlemsmuseer, der ønsker at gå ledervejen.

Tilmeldingsfrist:

05/09/2023

Priser:

Det er gratis at deltage for ansatte ved ODM’s medlemsmuseer.