Omtanke – forøg museets terrorberedskab

Omtanke – forøg museets terrorberedskab

Kurset ’Omtanke’ øger sikkerhedsbevidstheden og sandsynligheden for, at terror opdages og forhindres. ODM udbyder kurset i samarbejde med PET, der står for undervisningen.

Danmark er generelt et trygt samfund, og terror er for mange en utænkelig hændelse i vores hverdag. Men vi må ikke lukke øjnene for, at et angreb kan finde sted i Danmark – også på museerne. Danskernes sikkerhed og tryghed på befærdede steder opstår i et samspil mellem politi, borgere og lokale arbejdspladser.

Formål og indhold

Kurset skærper opmærksomheden på terrortruslen og øger sandsynligheden for, at truslen opdages og forhindres. Kurset bidrager dermed til større tryghed og sikkerhed på befærdede steder.

Kurset sætter bl.a. fokus på den aktuelle terrortrussel, danske terrorsager, mistænkelig adfærd, krisehåndtering, medier, pårørende, nødhjælpsprocedurer og hjælpemidler samt øvelser og beredskabsplaner. Kurset tager udgangspunkt i filmklip om en terrorhandling, der fungerer som oplæg til undervisning og diskussion.

Udbytte

Kurset gør deltagerne opmærksomme på, at de kan gøre en forskel i arbejdet med terrorsikkerhed. Deltagerne bliver især opfordret til at implementere et sikkerhedsniveau, som matcher trusselsniveauet. Deltagerne opfordres bl.a. til at opdatere deres beredskabsprocedurer – procedurer, der også omfatter risikoen for et terrorangreb.

Målgruppe

Kurset henvender sig til ansatte, der arbejder på steder, hvor der færdes mange mennesker. Hovedsageligt frontpersonale.

Underviser

Medarbejder fra Politiets Efterretningstjeneste.

Dato:

29. nov. 2022
09:30 - 14:30

Sted:

Vartov, Farvergade 27 D, København

Målgruppe:

Kurset henvender sig til frontpersonale.

Tilmeldingsfrist:

29/10/2022

Priser:

DKK 500 inkl. frokost (ODM-medlem)
DKK 800 inkl. frokost (ikke-medlemmer)

Der gives 10% rabat ved tilmelding af mindst to fra samme museum/institution.