Onlinekursus: SARA Fokus: Søgning

Onlinekursus: SARA Fokus: Søgning

SARA Fokus er en del af ODM’s nye SARA-kursusprogram. Du kan tage grundkurset SARA Basis (med fysisk fremmøde) og supplere med en række korte online-kurser – SARA Fokus – om særlige funktioner i systemet. Online-kurserne lægges ind i kursusprogrammet løbende.

På kurset om ’Søgning’ lærer du, hvordan man bruger de forskellige søgeveje, såsom avanceret og simpel søgning. Bl.a. hvornår det er smartest at bruge den ene søgevej frem for den anden, og hvor detaljerede søgninger SARA kan foretage. Kurset forudsætter, at man i forvejen har et grundlæggende kendskab til SARA.

Formål og indhold

Efter kurset vil du vide, hvordan man bruger de forskellige søgeveje i SARA samt have bedre styr på, hvordan man lettest søger i systemet, så du får det overblik over din samling, som du har brug for.

Følgende emner gennemgås på kurset:
  • Simpel søgning
  • Avanceret søgning
  • Gemte søgninger

Undervisningsform

Undervisningen afholdes som et online-kursus på tre timer. Kurset indeholder en introduktion til emnet, visning af eksempler fra underviser og efterfølgende øvelser i SARA’s træningsdatabase for deltagerne. Det er muligt for deltagerne at stille spørgsmål undervejs gennem hele kurset.

Målgruppe

Kurset henvender sig til de medarbejdere, der ønsker at blive bedre til at søge i SARA. Kurset er især velegnet til de brugere, der ofte arbejder i SARA og med museets samling. På kurset kræves det, at man som minimum har et grundlæggende kendskab til SARA og, at man samtidig er vant til at arbejde i systemet.

Om SARA

SARA er det fællesmuseale registreringssystem for statslige og statsanerkendte museer i Danmark. Systemet kan bruges til basalregistrering af værker, genstande og andre museumsobjekter, men også som værktøj til at styre en lang række administrative opgaver i arbejdet med samlingerne på museerne.

Underviser

Katrine Thorsgaard Pedersen er uddannet cand.mag. i historie og arbejder på Museum Vestsjælland i afdelingen for Samling og Bevaring. Hun har udarbejdet de to nationale SARA vejledninger, til de kunst- og kulturhistoriske museer. På baggrund af dette arbejde har hun bred viden om systemets mange facetter og funktioner.

Foto: Nordjyske Museer

Dato:

08. feb. 2024
09:30 - 12:30

Sted:

Zoom

Målgruppe:

Kurset henvender sig til museumsansatte med kendskab til SARA, der ønsker at blive bedre til at søge i SARA.

Underviser:

Katrine Thorsgaard Pedersen

Katrine Thorsgaard Pedersen

Tilmeldingsfrist:

25/01/2024

Priser:

DKK 650 (ODM-medlem)
DKK 975 (ikke-medlemmer)

Der gives 10% rabat til medlemmer ved tilmelding af mindst to fra samme museum/institution.