SARA fokus: SARA for konservatorer

SARA fokus: SARA for konservatorer

Konserveringsdatabasen i SARA er blevet opdateret, så den fungerer mere optimalt for de fleste konservatorer på museer og konserveringscentre. Dette kursus giver en introduktion til konserveringsdatabasen, og hvordan der oprettes rapporter i systemet. Du får også en generel introduktion til, hvordan SARA fungerer.

Undervisningen afholdes som et online-kursus på tre timer med oplæg og eksempler fra underviseren samt efterfølgende øvelser i SARA’s træningsdatabase for deltagerne. Det er muligt for deltagerne at stille spørgsmål undervejs gennem hele kurset.

Udbytte

Efter kurset vil du være klædt på til at bruge konserveringsdatabasen i SARA, så du i dit daglige arbejde med konservering kan benytte systemet optimalt og direkte – også uden at skulle på et mere omfattende kursus i brugen af SARA.

Temaer

Kurset vil sætte fokus på følgende:

  • Tilstandsrapport
  • Analyse
  • Konserveringsrapport

Forberedelse

Der kræves ingen forberedelse til kurset, ej heller kendskab til SARA. Har du ingen adgang til databasen, kan du stadig deltage – husk at angive dette ved tilmelding.

Målgruppe

Kurset henvender sig primært til konservatorer, der arbejder i SARA, eller som skal begynde på det. Det kræver derfor ikke kendskab til systemet. Kurset henvender sig både til konservatorer, der arbejder på museer og konserveringscentre.

Underviser

Katrine Thorsgaard Pedersen er uddannet cand.mag. i historie og arbejder til daglig på Museum Vestsjælland i afdelingen for Samling og Bevaring. Hun har udarbejdet de to nationale SARA-vejledninger til de kunst- og kulturhistoriske museer. Gennem dette arbejde har hun en bred og unik viden om systemets mange facetter og funktioner.

Dato:

15. maj 2023
09:30 - 12:30

Sted:

Zoom

Målgruppe:

Museumsansatte, der er vant til at bruge SARA og ønsker at lære funktionerne endnu bedre at kende.

Underviser:

Katrine Thorsgaard Pedersen

Katrine Thorsgaard Pedersen

Tilmeldingsfrist:

01/05/2023

Priser:

DKK 700 (ODM-medlem)
DKK 950 (ikke-medlemmer)

Der gives 10% rabat ved tilmelding af mindst to ansatte fra samme museum/institution.