Styrk museets forretningsøkonomi

Styrk museets forretningsøkonomi

Ønsker du at forbedre forretningsøkonomien på dit museum, få bedre styr på budgetteringen af dine projekter samt øge værdien for brugerne? Dette kursus introducerer dig til 5 værktøjer til forretningsudvikling, styring af udviklingsprocesser og økonomi i museumsprojekter. Du får også en række konkrete anbefalinger, der kan forbedre dit museums forretningsøkonomi.

Kurset er baseret på erfaringerne fra et fælles projekt mellem Nationalmuseet, Museum Sydøstdanmark, Nordjyllands Historiske Museum, Statens Museum for Kunst og Statens Naturhistoriske Museum. Museerne har gennem de seneste par år undersøgt praksis inden for forretningsøkonomi på de deltagende museer, og undersøgelsen har resulteret i en række konkrete værktøjer. Det er disse værktøjer, der udgør fundamentet for kurset.

Udbytte

På kurset får deltagerne:
  • Indsigt og vejledning i at tage de første skridt til en bedre forretningsøkonomi for deres museer.
  • En gennemgang af værktøjerne Udviklingsproces, Målepunkter, Produktionsbudget, Brugerrejse og Markedsføring/relationsskabelse. Du kan bruge værktøjerne til at udvikle museet som forretning og til at styre økonomi og ressourcer i dine udviklingsprojekter.
  • Tjeklister, guider og anbefalinger, som du kan bruge i dit daglige arbejde.
  • Sparring med underviser og de øvrige deltagere om egne problemstillinger og dilemmaer.

Arbejdsform

Kurset veksler mellem oplæg og workshops, og der er forberedelse både før og imellem de to kursusgange. Deltagerne skal arbejde med cases fra deres egne museer med udgangspunkt i de fem værktøjer og 10 anbefalinger og i, hvordan de kan implementere dem i organisationerne.
Du skal afsætte ca. 4 timer til hjemmearbejde i uge 47. Det er vigtigt at prioritere hjemmearbejdet for at få det fulde udbytte af kurset.

Målgruppe

Museumsledere, projektledere og museumsansatte med ansvar for udvikling af publikumsrettede tiltag.

Underviser

Søren M. Bjørnsen er analyseansvarlig på Nationalmuseet. Han er uddannet HD i Afsætning på CBS og har i en årrække arbejdet inden for markedsføring, kommunikation og analyse, og har siden 2016 stået for området analyse og indsigt i gæster, markeder og tendenser på Nationalmuseet i København.

Dato:

21. nov. 2022
09:30 - 17:00
08. dec. 2022
09:30 - 17:00

Sted:

Vartov, Farvergade 27 D, København

Målgruppe:

Museumsledere, projektledere og museumsansatte med ansvar for udvikling af publikumsrettede tiltag

Underviser:

Søren M. Bjørnsen

Søren M. Bjørnsen

Tilmeldingsfrist:

21/10/2022

Priser:

DKK 3.800 inkl. frokost (ODM-medlem)
DKK 4.750 inkl. frokost (ikke-medlemmer)

Der gives 10% rabat ved tilmelding af mindst to ansatte fra samme museum/institution.