’Tekst i samtale – seminar om udstillingstekster

’Tekst i samtale – seminar om udstillingstekster

Hvad er en god udstillingstekst? Hvordan er de besøgendes læsevaner på museet? Hvordan skriver vi tekster, som understøtter den sociale oplevelse, museumsbesøget ofte er – tekster, der tager del i en samtale?

M/S Museet for Søfart og Statens Museum for Kunst har sammen igangsat undersøgelsesprojektet Tekst i samtale, støttet af Augustinus Fonden. Projektet udforsker tekstens betydning for, hvordan vi oplever den kulturarv, som formidles på de danske museer – ud fra et specifikt fokus på den sociale situation, der kendetegner det typiske museumsbesøg i dag. Vi har foretaget en empirisk baseret kortlægning af læseoplevelsen i udstillingssituationen på SMK og M/S, og vi har afholdt en workshoprække med specialister og forskningskapaciteter for at indkredse og kvalificere projektets kernespørgsmål.

På seminaret den 11. januar 2024 deler vi projektets indsigter, og vi får præsenteret aktuelle og internationale perspektiver på tekstbaseret formidling i museumsrummet. Vi skal bl.a. høre oplæg af formidlingsansvarlige kolleger på British Museum og Munch Museet samt Emily Pringle, tidligere Head of Learning Practice and Research, Tate Learning.

Seminaret afholdes på SMK og er henvendt til den samlede museumsbranche i Danmark – og i særdeleshed medarbejdere, som er involveret i produktionen af udstillingstekster og -formidling.

Program for dagen + info om tilmelding følger. For nu må I gerne sætte et stort kryds i kalenderen.

Dato:

11. jan. 2024
09:00 - 16:00

Sted:

Statens Museum for Kunst, København

Målgruppe:

Medarbejdere på museer, som er involveret i produktionen af udstillingstekster og -formidling.

Tilmeldingsfrist:

11/12/2023

Priser:

DKK 250 inkl. frokost