Tekst i samtale – seminar om udstillingstekster

Tekst i samtale – seminar om udstillingstekster

Hvad er en god udstillingstekst? Hvordan er de besøgendes læsevaner på museet? Hvordan skriver vi tekster, som understøtter den sociale oplevelse, museumsbesøget ofte er – tekster, der tager del i en samtale?

M/S Museet for Søfart og Statens Museum for Kunst har sammen igangsat undersøgelsesprojektet Tekst i samtale, støttet af Augustinus Fonden. Projektet udforsker tekstens betydning for, hvordan vi oplever den kulturarv, som formidles på de danske museer – ud fra et specifikt fokus på den sociale situation, der kendetegner det typiske museumsbesøg i dag. Vi har foretaget en empirisk baseret kortlægning af læseoplevelsen i udstillingssituationen på SMK og M/S, og vi har afholdt en workshoprække med specialister og forskningskapaciteter for at indkredse og kvalificere projektets kernespørgsmål.

På seminaret den 11. januar 2024 deler vi projektets indsigter, og vi får præsenteret aktuelle og internationale perspektiver på tekstbaseret formidling i museumsrummet. Vi skal bl.a. høre oplæg af formidlingsansvarlige kolleger på British Museum og Munch Museet, Emily Pringle, tidligere Head of Learning Practice and Research, Tate Learning samt Mads Rosendahl Thomsen, som er leder af Center for Language Generation and AI på Aarhus Universitet.

Seminaret afholdes på SMK og er henvendt til fagfæller fra både museer og universiteter – og i særdeleshed dem, som beskæftiger sig med formidling og museologiske spørgsmål.

Prisen er reduceret i forhold til vores øvrige kurser og arrangementer pga. støtte fra Augustinus Fonden.

Dato:

11. jan. 2024
09:00 - 16:00

Sted:

Statens Museum for Kunst, København

Målgruppe:

Seminaret er henvendt til fagfæller fra museer og universiteter – og i særdeleshed dem, som beskæftiger sig med formidling og museologiske spørgsmål.

Tilmeldingsfrist:

21/12/2023

Priser:

Standard DKK 250 inkl. frokost
Studerende DKK 125 inkl. frokost

Prisen er reduceret i forhold til vores øvrige kurser og arrangementer pga. støtte fra Augustinus Fonden.