Online kursus: Museets CO2-regnskab, Del 1: Kom godt i gang

Online kursus: Museets CO2-regnskab, Del 1: Kom godt i gang

Hvor meget CO2 udleder dit museum? Hvilke aktiviteter stammer udledningerne fra, og hvor er det muligt at reducere? På dette webinar bliver du klædt på til at komme i gang med at lave en CO2-beregning for dit museum ved hjælp af Klimakompasset*.

Webinaret er første del af en kursusrække, der består af tre kursusdage, hvoraf del 2 er fysisk. Du kan godt nøjes med at deltage i del 1 – det forpligter ikke. Hvis du gerne vil udarbejde et helt CO2-regnskab og bruge det i museets arbejde, anbefaler vi at deltage i alle tre kursusgange.

Temaer og udbytte

På kurset introduceres du til, hvordan du kommer i gang med at indsamle data til jeres klimaregnskab, og indtastning af oplysninger i Klimakompasset. Du får også et generelt indblik i klimaregnskaber og forskellige typer af drivhusgasudledninger. Følgende temaer berøres:

  • Introduktion til klimaregnskaber og GHG-protokollen (international standard for rapportering og måling af drivhusgasser)
  • Introduktion til Klimakompasset – hvilke aktiviteter skal med i et CO2-regnskab?
  • Introduktion til dataindsamling, og hvor jeres data inden for udvalgte kategorier kan indsamles

Hvorfor lave et CO2-regnskab?

Et CO2-regnskab kan hjælpe dig med, at:

  • Kortlægge museets drivhusgasudledninger
  • Identificere udledningernes oprindelse
  • Danne grundlag for prioritering af indsatsområder og fastsættelse af reduktionsmål
  • Øge museets transparens og troværdighed overfor omverdenen

Målgruppe

Kurset henvender sig til museumsansatte med interesse for klimaregnskaber og bæredygtighedsarbejde. Det kræver ingen særlige forudsætninger indenfor grøn omstilling, økonomistyring eller klimaregnskaber at deltage i webinaret.

Hvis du har været på kursus i CO2-regnskaber før, er dette kursus ikke relevant for dig. Du kan kontakte os og høre, om det giver mening at komme med på kursus to og tre i kursusrækken.

Undervisere

Lene Normann er bæredygtigheds- og udstillingskoordinator på Trapholt og har de seneste år udarbejdet klimaregnskaber for museet og dets udstillinger. Laura Voigt Kruse arbejder med grøn omstilling på Moesgaard Museum. Inger Smærup Sørensen er bæredygtighedsansvarlig på Statens Museum for Kunst.

Museernes Grønne Akademi

Museernes Grønne Akademi har til formål at bidrage til museernes grønne omstilling med viden og kompetenceudvikling. På akademiets kurser får du inspiration og konkrete redskaber til at arbejde med dit museums grønne omstilling, både når det gælder bevaring, udstillinger, bygninger og generel drift og ledelse.

Hold dig opdateret på webinarer i klimaregnskaber ved at tilmelde dig nyhedsbrevet ’grøn omstilling’ her.

Læs mere om Museernes Grønne Akademi her.

*Museernes Grønne Akademi har i samarbejde med aktører i museumsbranchen valgt at tage afsæt i Klimakompasset, som er et udbredt, brugervenligt og fleksibelt værktøj, der er tilpasset danske forhold, regler og standarder. Klimakompasset kræver ingen særlige tekniske færdigheder og kan tilpasses museernes individuelle behov. Link til Klimakompasset her.

Dato:

28. aug. 2024
09:00 - 12:00

Sted:

Webinar på zoom

Målgruppe:

Kurset henvender sig til museumsansatte med interesse for klimaregnskaber og bæredygtighedsarbejde

Tilmeldingsfrist:

14/08/2024

Priser:

DKK 350 (ODM-medlem)
DKK 650 (ikke-medlemmer)

Der gives 10% rabat ved tilmelding af mindst to fra samme museum/institution.