Madens Hus på Det Grønne Museum og FOCUS (Food Culture Studies v. Aarhus Universitet) inviterer til en temadag om formidling af madkultur.

Vi sætter fokus på det faktum, at TID er en del af al museumsformidling. Publikum skal fornemme tidens betydning i udstillingerne, en genstand skal præsentere sig i forhold til den tidslige kontekst, uanset om det er historiske eller nutidige praksisser, den relaterer sig til. Hvordan formidles tid, når det handler om mad og måltider? Hvilke udfordringer møder man som museumsinspektør, kurator, rundviser, eventplanlægger eller foredragsholder, når tiden skal levendegøres?

Vi har valgt at søge inspiration hos professionelle formidlere, både de, der arbejder med et bestemt produkt, og de, der arbejder med formidling generelt: Nemlig TV-tilrettelæggere, der beskæftiger sig med mad i historisk belysning. Vi får besøg af kvinden bag TV-udsendelsen Smagen af Danmark, ligesom Frank Erichsen, aka Bonderøven, kommer og fortæller om hans arbejde med at formidle en livsform ’fra en anden tid’. Forskere og museumsinspektører sætter temaet i perspektiv, Det gennemgående madtema er korn, brød og bagning, som sættes på dagsordenen af Jørn Ussing, Aurion, samt kurator Jette Nydam, NordGen.

Dato: Onsdag den 13. november

DET GRØNNE MUSEUM
RANDERSVEJ 4, 8963 AUNING

PRIS: 480,- (inkl. forplejning)