Sommerskole i Jelling – Cultural Heritage – a cross-disciplinary perspective: National Identity, Education & Pedagogy and Tourism & Economy.

UCL har sammen med HistorieLab og Universitetet i Sørøst-Norge udviklet en sommerskole med fokus på kulturarv i et tværfagligt perspektiv med nationalt identitet, uddannelse, pædagogik, turisme og økonomi. Sommerskolen vil blive afholdt i Jelling fra d. 10. til d. 15. august 2020 og foregår på engelsk.

Ud over at være et 5 ECTS kursus for studerende ved UCL er kurset relevant for dig, som arbejder med kulturarv, turisme og kulturformidling, og som er interesseret i et tværprofessionelt blik på emnet.

Elementer i sommerskolens program

• Kursus introduktion: forelæsninger, præsentation af studerende og besøg hos UNESCO verdensarvsstedet Kongernes Jelling.
  • National identitet: fokus på national identitet via forelæsninger og arbejde med udvalgte cases.
  • Turisme: forelæsninger, besøg og drøftelser med professionelle fra Vejle og Jelling som arbejder med turisme lokalt samt med lokale aktører fra Jelling Festival.
  • Dagsudflugt til Dybbøl og Sønderborg.
  • Uddannelse/pædagogik: Uddannelsessektorens perspektiv på temaet og med et fokus på mindre børn. Besøg i Jernaldermiljøet i Vingsted.

• Hvornår: 10. – 15. august 2020
  • Hvor: Jelling (DK)
  • Pris: Gratis for studerende, 2950 DKK for ikke-studerende
  • Deadline for ansøgning: 1. juni 2020