VELUX FONDEN giver i alt 14,3 mio. kr. til tre museumsprojekter, der nytænker forskning og formidling på de danske museer.

Hvad betød omstillingen til fossil energi for livet i 1800-tallets byer, og hvilket lys kan det kaste over vores moderne liv, forbrug og den grønne omstilling? Hvordan skaber nomader rundt om i verden et ’hjem’, og hvordan oplever vi selv ’hjemlighed’? Hvilke lydbilleder levede fortidens beboere i, og hvordan kan  disse soundscapes genskabes i museernes historiske bygninger for at styrke en autentisk museumsoplevelse?

Det er hovedspørgsmål i de tre projekter, som VELUX FONDENs bestyrelse har valgt at give bevillinger til under fondens museumsprogram, der støtter samarbejde mellem museer og universiteter.

Fonden modtog i alt 30 interessetilkendegivelser på museumsprogrammets åbne opslag i 2019. Heraf blev 10 projektforslag inviteret til at udarbejde en fuld ansøgning. Blandt disse er der nu bevilget ca. 14,3 mio. kr. til de tre udvalgte projekter.

Publiceret:
02/06/2020