Vil du være med til at styrke forbindelsen mellem forskning og praksis i biblioteker, arkiver og museer?
Kulturinstitutionerne engagerer sig i stigende grad i samfundsrelevante dagsordener fx indenfor diversitet, inklusion, dekolonisering, klima, sundhed mv.
I forskningsprojektet Post-neutrality in Libraries, Archives and Museums på Institut for kommunikation, Københavns Universitet undersøges det hvordan, med dét formål at udvikle et begrebsapparat, der kvalificerer vores fælles samtale om institutionernes samfundsrolle.
Projektet ønsker at sikre, at forskningen forbliver relevant for praksisfeltet og samtidig styrke samarbejdet mellem forskningsmiljøer og kulturinstitutioner. I en forbindelse søger man engagerede praktikere fra arkiv-, biblioteks- og museumsområdet til at deltage i et Practice Advisory Board.
Hvad indebærer det at være med?
- Man bliver en del af en gruppe på 8-10 praktikere fra ABM-sektoren, som mødes i København ca. tre gange i løbet af projektets fireårige periode.
- Rejseudgifter og forplejning dækkes ved møderne.
- På møderne vil man diskutere aktuelle samfundsrelevante dagsordener i relation til ABM-institutionerne.
- Man får mulighed for at præge forskningsspørgsmålene i projektet, dele erfaringer fra sin praksis og styrke sit eget netværk på tværs af sektoren.
Hvem kan deltage?
Praktikere fra arkiver, biblioteker og museer, der arbejder med samfundsrelevante dagsordener, og som har lyst til at bidrage til en dynamisk videnudveksling mellem forskning og praksis. Der tilstræbes en ligelig fordeling mellem de tre institutionstyper.
Praktisk information
Send en kort beskrivelse af din faglige baggrund og motivation for at deltage til Anna Arendse Thorsen på aat@hum.ku.dk senest 2. april.
Deltagerne udvælges ud fra en samlet vurdering af faglig relevans og diversitet i gruppen.
Første møde i gruppen er berammet til medio juni.