Formidlingsinspektør til Kronborg Slot

Ansøgningsfrist: 22-05-2023

Vil du være med til at udvikle Kronborg Slot til en attraktion i verdensklasse, og er du en erfaren formidler med gode samarbejdsevner og flair for projektledelse? Så er dette måske dig. Det vigtigste for dig er at skabe formidling, der engagerer dine gæster, du har et godt overblik over komplekse projekter, og du trives med at skabe udvikling sammen med andre på tværs af faggrupper og afdelinger.

Kronborg er en helt unik arbejdsplads med de mest forunderlige historier og et passioneret hold af medarbejdere, der står klar til at møde gæsterne, uanset om vinden suser eller solen bager. Kronborg bliver hvert år besøgt af ca. 300.000 gæster fra hele verden. Vores fornemmeste opgave er at dele vores passion for slottet med gæsterne og give dem uforglemmelige oplevelser med hjem, uanset om de kommer for at opleve UNESCO verdensarv, livet på slottet, historien om Hamlet eller hilse på Holger Danske i kasematterne.

Vi er midt i en ambitiøs udviklingsplan, som frem mod 2030 skal løfte Kronborgs årlige besøgstal til 750.000 gæster. For at kunne håndtere de mange gæster og give dem en god oplevelse, kræver det en målrettet professionalisering og udvikling af gæsterejsen, gæsteservice og ikke mindst af formidlingen på Kronborg.    

Du kommer til at indgå i vores formidlingsteam, som i forvejen består af en formidlingsinspektør og to formidlingsassistenter. Formidlingsteamet refererer til slotschefen, og dets arbejde tager udgangspunkt i strategiske formidlingsplaner og visioner for Kronborg. Teamets rolle er at tilrettelægge, lede og eksekvere formidlingsprojekter i samarbejde med en bred vifte af kollegaer fra andre afdelinger. Formidlingsteamet har projektlederansvaret og skal derfor sikre, at alle afdelinger bidrager til at skabe sublime oplevelser for gæsterne.  

Du får energi af at skabe projekter i tæt samarbejde med andre og formår at forankre dine projekter i den daglige drift. Som projektleder befinder du dig godt i en rolle, hvor du både træffer beslutninger men samtidig er dialogsøgende. Du skal være ambitiøs på slottets og egne vegne. Og så skal du frem for alt have stor respekt for, at vi arbejder i en fredet bygning, som vi skal passe godt på.

Vi har året rundt et højt aktivitetsniveau, og vi lægger derfor stor vægt på planlægning, klare beslutninger og tydelig kommunikation. Vi arbejder fokuseret med målgrupper og tests, og vi lægger stor vægt på, at vores oplevelser er inddragende og sætter gæsten i centrum. 

Kronborgs superkræft er et umådeligt passioneret personale, der er eminente til at dele deres begejstring, historier og slottets magi med gæsterne. Vi er ikke bundet af bestemte tidsperioder eller personer, men fokuserer på at folde historien ud om de mennesker og skæbner, der har besjælet Kronborg i de sidste 600 år.

Arbejdsopgaver

Som formidlingsinspektør vil dine primære opgaver være:

  • At udvikle slottets formidling og aktiviteter sammen med formidlingsteamet og de øvrige afdelinger, særligt slottets drift og publikumsservice
  • At få ansvaret for projektledelse, eksekvering, deadlines og budget sammen med det øvrige formidlingsteam
  • At bidrage til at kvalitetssikre viden og formidling i samarbejde med forskere og eksperter
  • At indgå i formidlingsteamet og bidrage til at udarbejde og eksekvere Kronborgs langsigtede formidlingsstrategier

Kvalifikationer

Vi vil lægge vægt på, at du:

  • Frem for alt har dokumenteret erfaring med at skabe engagerende formidling i samarbejde med andre
  • Har en relevant længerevarende, videregående uddannelse f.eks. inden for kultur- eller kunsthistorie
  • Er en god kommunikator og samarbejdspartner
  • Besidder en vis portion organisatorisk talent og kan træde ind både som projektleder og bidragsyder
  • Har solid erfaring med eksekvering af udstillinger, events eller arrangementer inden for kulturverdenen
  • Er god til at levere og overholde deadlines
  • Har en god forståelse for, at formidlingen indgår i en større strategisk udviklingsplan, samt at formidlingen er en integreret del af den samlede gæsteoplevelse, før, under og efter besøget
  • Er velformuleret på dansk og engelsk i skrift og tale
  • Har stor interesse for historie, kunst og kultur, og du sætter en ære i at blive en del af udviklingen af Kronborg

Løn og ansættelsesvilkår

Arbejdsstedet er Kronborg Slot i Helsingør. Arbejdstiden er gennemsnitlig 37 timer ugentligt. Vi har flekstid. Du skal forvente aften- og weekendarbejde i forbindelse med spidsbelastninger og særlige arrangementer. Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til overenskomst for Akademikere i staten.

Nationalmuseet skal have mulighed for at vurdere en børneattest inden ansættelsen.

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Ansøgning

Nationalmuseet arbejder aktivt for fremme af ligestilling blandt medarbejderne og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.
Skriftlig ansøgning sendes via vores elektroniske rekrutteringssystem på vores hjemmeside www.natmus.dk/job og skal være museet i hænde senest mandag den 22. maj 2023

Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte slotschef Christian Struckmann Irgens på telefon 41 20 60 90 eller mail: cir@natmus.dk

Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum og et statsmuseum under Kulturministeriet. Nationalmuseet styrker historiebevidsthed og medborgerskab ved at belyse Danmarks og verdens kulturer og deres indbyrdes afhængighed. Ca. 655 medarbejdere er fordelt på 4 afdelinger: Forskning, Samling og Bevaring, Museer og Slotte, Nationalmuseet København samt Drift og Administration. Se mere om Nationalmuseet på www.natmus.dk

Søg stillingen her

Publiceret:
03/05/2023