Netværk for Koordinator- og Registratorgruppen

Koordinator- og Registratorgruppen blev dannet i 2017 (Dog med ét tidligere netværksmøde i 2013).

Gruppen består af kolleger som beskæftiger sig med udstillinger og/eller udlån på et logistisk og organisatorisk niveau (Registratorer, udstillingskoordinatorer, collection managers, inspektører, sikkerhedsansvarlige, administrationschefer m.fl.).

Vi holder et årligt netværksmøde med deltagere fra hele landet, hvor vi deler erfaringer og får input fra internationale grupper og konferencer så som:

  • ERG – European Registrars Group
  • ERC European Registrars Conference
  • The Nordic Registrars Group
  • UKRG – UK Registrars Group
  • ARCS – Association of Registrars and Collection Specialists.

Oplægggene på vores møder omhandler bl.a. nationalt og internationalt samarbejde i forhold til udstillinger og samlinger. Nøgleord er låneaftaler, rejseudstillinger, forsikring, transport, kontrakter, kurérarbejde, sikring set fra et logistisk perspektiv, juridiske forhold der knytter sig til ovenstående.

Medlemmerne af netværket kommer fra både kunsthistoriske, kulturhistoriske og naturhistoriske institutioner, men med vidt forskellige baggrunde. Vi ser på fælles udfordringer, procedurer og tager et kig på, hvordan vi får nye generationer af koordinatorer og registratorer klædt bedst muligt på til de spændende arbejdsopgaver der præger vores forskellige og alligevel beslægtede stillinger.