Apropos debat om statstilskud

ODM’s formand er i flere medier citeret forkert. Det er derfor væsentligt at fastholde, hvad der er ODM’s officielle synspunkt i debatten, som længe har været samtaleemne i Folketingets Kulturudvalg – og som nu er kommet på de nye kulturministers 10-punktsliste over sager, der skal behandles i den kommende tid.
 
ODM mener: Skal der foretages en analyse af statstilskuddenes fordeling, skal der tages hensyn til sagens komplekse karakter, faglighed, kvalitet, bredde og geografisk fordeling samt museernes generelle mangfoldighed. Det er ODM's ønske, at statens engagement i landets museer sikres og fastholdes. Derfor er det afgørende vigtigt at stå sammen og i fællesskab sikre, at alle danskere fortsat får lige adgang til gode kulturtilbud i hele Danmark.
 
Vi anerkender ikke, at museumsområdet blot skal affinde sig med at høre, at der fremover vil være (endnu) færre statslige midler til at skabe kultur i hele landet. Museer er vækst og reel god samfundsøkonomi. Ikke mindst i en tid, hvor kulturturisme er en af de væsentligste vækstfaktorer med stort udviklingspotentiale. Alene af den grund bør støttegrundlaget ikke forringes. Det har andre lande omkring os set – og insisterer derfor på at fremme kunstens og kulturens vilkår – herunder medvirke til en sund og god økonomi hos kulturens aktører. 
 
Læs også formand Frank Allan Rasmussens debatindlæg om statstilskud
Publiceret:
27/03/2017