HUSEUM på Kulturmødet med til at sætte fokus på museernes usynlige arbejde

Så er det i denne uge, 23.-25. august, at Kulturmødet på Mors løber af stablen. Mens ODM arrangerer en række ”carportsamtaler” med kulturpolitikere m.fl., står museerne i Region Midt og Region Nord for HUSEUM, hvor deltagere på Kulturmødet kan tage med på rundvisning i et privat hjem og være med til at diskutere genstande, oprindelse og kulturarv, når de selv skal udvælge bevaringsværdige genstande. 

I en omtale af aktiviteten i Jyllands-Posten fortæller Anne-Mette Villumsen, direktør på Skovgaard Museet og bestyrelsesmedlem i ODM, at HUSEUM er med til at sætte fokus på museernes samfundsrelevans, på kulturarvens rolle og på det store, men usynlige, arbejde, som museerne dagligt udfører. 

Hun påpeger også i artiklen, at ”politikerne vender det blinde øje til det usynlige problem og i stedet kræver, at der skal flere besøgende og flere folkeskoleklasser på museerne, ligesom der skal være mere fokus på den digitale formidling,” og udtaler i den forbindelse: ”Det er der, støttekronerne bliver givet, så det er klart, at det er det, vi vægter. Men støtten til at lave det usynlige arbejde har længe været underprioriteret. Det begynder at blive virkelig kritisk, fordi de ting, vi egentlig har fået stillet som opgave – at bevare og passe på kulturarven – dem kan vi ikke løse.”

Læs hele artiklen på jyllands-posten.dk

Læs mere om ODM’s aktiviteter, og se hele HUSEUM-programmet på dkmuseer.dk/kulturmoedet2018

Læs mere om Kulturmødet på Mors

Publiceret:
20/08/2018