Museer oplever faldende besøgstal

Sommersæsonen, som grundet danskernes museumsbegejstring for de fleste museer gik en del bedre end frygtet, ser nu ud til at efterfølges af en mat efterårssæson med faldende besøgstal og udsigt til et usikkert 2021. 

Til onlinemagasinet Kulturmonitor estimerer ODM's direktør, Nils M. Jensen, at museerne – set over en bred kam, hvor der naturligvis vil være udsving og undtagelser – oplever mellem 30 og 50 % nedgang sammenlignet med samme periode sidste år:

"Det er et estimat, der er baseret på løbende tilbagemeldinger og udmeldinger fra museerne. Det betyder ikke, at der ikke kan være museer, der med store og populære udstillinger oplever besøgstal, der ligner – eller overgår – dem fra sidste år. Det er en overordnet tendens – og det er nok endnu mere dystert end forventet". 

"Vi ved ikke noget eksakt om, hvor stor en indflydelse det har, at forsamlingsforbuddet er blevet sænket, og gæsterne eksempelvis skal bære mundbind på museerne. Men vi ved, at alle gruppebesøgene er væk, og når vi får at vide, at vi skal begrænse sociale kontakter, kan man sagtens forestille sig, at det også kommer til at gå ud over kulturbesøg i mindre grupper".

Se også indslag i TV-Avisen fra 16. november (07:23:45) Indslaget er ikke længere tilgængeligt på dr.dk

Læs hele artiklen i Kulturmonitor (kræver abonnement)

 

Tidligere nyheder om emnet:
Andre nyheder og udmeldinger fra ODM om museer og corona

Publiceret:
24/11/2020