Museer skal booste kulturturisme

Blandt andre 13 museer indgår i en satsning om at skaffe flere kulturturister til hele landet. Turismeinitiativet Culture Plus går ud på at skabe spændende oplevelser for kulturturister, og der er netop givet i alt 2,8 mio. kr. til seks projekter. Danmarks museer tiltrækker allerede mange turister. Faktisk var 26 % af de besøgende sidste år fra andre lande, hvoraf størstedelen var fra Tyskland. Visit Denmark vurderer, at 40 % af de udenlandske turister er kulturturister.

Culture Plus

Initiativet så dagens lys i forbindelse med vækstplan for dansk turisme fra 2014, og skal styrke samarbejdet mellem kulturinstitutioner og turistaktørerne. Kulturminister Bertel Haarder siger i en pressemeddelelse: ”Danmarks mange kulturoplevelser kan sagtens konkurrere med andre landes kulturtilbud. De nye projekter under Culture Plus vil bidrage positivt til at styrke markedsføringen og synliggørelsen af de danske kulturoplevelser, så de kan trække turister og vækst til lokalområder i hele Danmark. Det er positivt og vigtigt i vores bestræbelser på at skabe vækst i hele landet – ikke bare i hovedstaden”. 

De museer som indgår i de seks valgte projekter er Museet for Søfart, Nationalmuseet, Vikingemuseet Ladby, Nordjylland Historiske Museum, Designmuseum Danmark, Trapholt, Helsingør Kommunes Museer, Sydvestjyske Museer, Bornholms Museum,  Dansk Landbrugsmuseum, Den Gamle By, AROS, Varde Museum 

læs også

ODM er med i Dansk Turismes Advisory Board 

 

Publiceret:
10/12/2015