Ny viden om kunstens betydning

Bikubenfonden har i samarbejde med ni kommuner undersøgt, hvad det betyder for mennesker i kommunerne at opleve billedkunst, installationer, videoværker, malerier og skulpturer – eller for scenekunstens vedkommende: hvad de får ud af at fordybe sig i dans, taleteater og immersive performances. Undersøgelserne er lavet med ambitionen om at styrke politikeres bevidsthed og den politiske samtale om kunstens betydning – for os som mennesker og for vores samfund. Udgangspunktet er, at den samtale ikke kun skal bygge på kvantificerbare data, men også på kvalitative indsigter som disse.

Undersøgelserne viser blandt andet, at kunsten kan give os nye erkendelser eller udvide vores horisont i forhold til samfundsmæssige eller etiske forhold. Den kan være en ventil for følelser og give rum for fordybelse og refleksion. Og den kan anspore til samtaler og samvær mellem mennesker.

Den metode, der er udviklet i projektet, er sammen med rapporter og præsentationsmateriale frit tilgængelig på Bikubenfondens hjemmeside.

Publiceret:
16/03/2022