Sommer på museum – til halv pris

Der skal gang i økonomien i det danske sommerland. Det er tanken bag den såkaldte sommerpakke, som regeringen og V, R, SF, EL, K og A har indgået, og som indeholder både  billigere offentlig transport og halv pris på kulturoplevelser, bl.a. museer. Der er afsat i alt 700 mio. kr. til pakken, og en stor del er allokeret til kulturen. Det er glædeligt, at partierne på den måde vil understøtte et kulturliv, som stadig lider under forårets nedlukning og fortsat har lange udsigter til vante tilstande. 

Vi håber, at halveringen af entré sammen med en livligere rejsen rundt i landet kan være med til at give flere danskere lyst til at gæste både lokale og udenbys museer. Mange museer har oplevet en meget forsigtig opstart efter genåbningen, hvor antallet af besøgende ligger markant under det forventede. Omend entréen ikke nødvendigvis er den afgørende faktor, kan en billigere adgang forhåbentlig være med til at tiltrække et øget antal gæster.

Vi afventer udmøntning 

I ODM følger vi aktivt med i forhold til udmøntningen af sommerpakken. Hvordan museerne helt konkret skal kunne udbyde halv entré – hvad kriterierne er, og hvor, hvordan og hvornår, der skal søges midler konkret at kunne tilbyde den lavere entré – er i skrivende stund uklart. Vi melder ud til museerne, så snart vi ved noget – og vi arbejder for et smidigt system. Museerne har i forvejen nok at se til administrativt. 

Opdatering pr. 25. juni: Puljen med sommerrabat (halv pris) kan nu søges. Læs mere her

Opdatering pr. 3. juli:
Der kan nu også (uafhængig af ordningen om halv pris) søges om støtte til kunstneriske sommeraktiviteter. Læs mere her

Læs mere

Tidligere nyheder om emnet:
Andre nyheder og udmeldinger fra ODM om museer og corona

Publiceret:
22/06/2020