Museer kan igen åbne i syv nordjyske kommuner

I dag, den 19. november, har Sundheds- og Ældreministeriet meldt ud, at de fleste restriktioner, der lokalt er iværksat i syv nordjyske kommuner, igen lempes.

Museer og andre kulturinstitioner kan derfor nu igen slå dørene op i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø kommuner. 

Lempelserne træder i kraft i morgen, fredag den 20. november.

Nedenstående er citeret fra ministeriets udmelding:

Kultur- og fritidsliv

Indendørs og udendørs kulturinstitutioner, herunder museer, teatre, biografer, biblioteker (med undtagelse af ind- og udlån for forsknings- og undervisningsbrug), aftenskoler, daghøjskoler, Folkeuniversitetet, musikog kulturskoler mv. kan igen holde åbent for offentlig adgang. Det samme gælder øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter.

Lokaler, hvor der udøves idræts- og fritids- og foreningsaktiviteter, herunder idrætshaller, spillehaller og kasinoer, lege- og badelande, svømmehaller, træningscentre og foreningslokaler kan igen åbne for offentlig adgang.

Forsamlinger

Det vil igen være muligt at være op til 500 personer til stede ved arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor kunder, besøgende eller deltagere i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, biograflærred, bane eller lignende siddende arrangementer. Det vil igen være muligt at være op til 50 personer til stede ved idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år.Det vil igen være muligt at være op til 50 personer til stede ved aktiviteter for socialt udsatte børn og unge op til 21 år. 

Beboere i de berørte kommuner opfordres forsat til at omgås færrest mulige personer.

Arbejdspladser

Offentlige og private arbejdspladser i de berørte kommuner opfordres ikke længere til at hjemsende alle ansatte, der kan varetage deres funktion hjemmefra. Offentlige og private arbejdspladser uden for de pågældende kommuner opfordres heller ikke længere til at sende alle ansatte med bopæl i de pågældende kommuner, der ikke varetager kritiske funktioner, hjem. Dette gælder også for ansatte med relation til minkfarmdrift.

Opfordringerne på nationalt niveau til offentlige og private arbejdsgivere om at sikre, at ansatte arbejder hjemmefra i det omfang, det er muligt og hensigtsmæssigt i forhold til arbejdet, gælder fortsat.

Læs hele udmeldingen fra Sundheds- og Ældreministeriet

Læs om hjælpepakker til de syv nordjyske kommuner

 

Tidligere nyheder om emnet:
Andre nyheder og udmeldinger fra ODM om museer og corona

Publiceret:
19/11/2020