Nyt vedr. corona og museer

Vi samler løbende op på corona-relaterede spørgsmål fra vores medlemmer og opdaterer kontinuerligt vores info-sider med nye oplysninger fra myndighederne. Her er en status over de seneste, museumsrelevante corona-nyheder.

Gode råd fra Kulturministeriet

Efterårsferien nærmer sig, og landets museer og andre kulturinstitutioner ser frem til besøg af flere børnefamilier og andre med lidt ekstra tid. I den anledning har Kulturminsteriet udformet en række råd til kultur- og idrætsinstitutioner, som supplerer de allerede eksisterende retningslinjer. Se dem her

Kulturministeriet har også lavet en SoMe-film, som kan ses her

Puljen for kulturaktiviteter er åben for ansøgninger 

Puljen åbnede den 30. september (!) Den er på 300 mio. kr. og skal understøtte, at der i perioden fra den 1. september til den 31. oktober 2020 i højere grad vil blive afholdt nye eller allerede planlagte publikumsrettede kulturaktiviteter med mere end 25 publikummer – og at de kan gennemføres med respekt for corona-restriktioner, herunder fx med reduceret publikum.

Ordningen omfatter selvejende institutioner, virksomheder og foreninger mv. på kulturområdet, der har som primær virksomhed at gennemføre publikumsrettede aktiviteter på kulturområdet, herunder museer.
Læs mere om vilkårene og ansøg her

Skærpelse af forsamlingsforbuddet

Per den 26. september blev forsamlingsforbuddet skærpet i hele Danmark til 50 personer frem til foreløbig 18. oktober. Den gældende undtagelse for aktiviteter med siddende publikum er skærpet til, at det nu er muligt "at afholde arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende for op til 500 deltagere, hvis de i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, biograflærred, bane eller lignende." Læs mere her
De øvrige retningslinjer vedr. plads og afstand for museer er ikke ændret.

 

Tidligere nyheder om emnet:
Andre nyheder og udmeldinger fra ODM om museer og corona

Publiceret:
05/10/2020