Kultur-, naturhistorisk og kunstfagligt orienteringsmøde 2022

Reserver datoerne – nærmere følger.

Oplægsinvitation: Hvordan tænker vi bæredygtighed i praksis på de danske kunstmuseer? Om tidligere og igangværende projekter.
Kunstfagligt orienteringsmøde på Munkebjerg Hotel, Vejle den 14. november 2022, kl. 15.15-17.45

Kære museumskollega!
Vi er i fuld sving med at planlægge årets kunstfaglige orienteringsmøde på Munkebjerg Hotel, og temaet for årets møde er ”Bæredygtighed på de danske museer”. En stor del af mødets dna er at høre om museumskollegaers aktuelle projekter og erfaringer. Derfor søger vi seks små cases fra den danske museumsverden, der skal fremlægges i vores ’pecha kucha-blok’, mandag d. 14.11. i tidsrummet 15.15.- 17.45.

Har du eller dine kollegaer lyst til at deltage og holde et oplæg på maks. 10 minutter omkring jeres tanker og overvejelser om bæredygtighed i udstillingssammenhæng – eller om bæredygtighed i din organisation, café, butik – så send os meget gerne et par linjer om casen. Pitchen skal sendes til: jnb@ribekunstmuseum.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig og til at blive inspireret.

De bedste hilsner,
Søs, Katrine og Josephine
Koordinatorer for ODMs kunstfaglige orienteringsmøde

Koordinatorerne for konservatorgruppen efterlyser også indlæg til årets møde. Indholdsrelaterede spørgsmål bedes rettet til koordinatorerne (se kontaktinfo herunder).

Efterlysning af indlæg til den konserveringsfaglige gruppe.

Vi er i gang med planlægning af det traditionelle fysiske møde i konservatorgruppen på ODMs faglige orienteringsmøde den 14.-15. november 2022.

Vi efterlyser derfor nu forslag til oplæg i konservatorgruppen, hvor vi kan berige hinanden med ny viden og erfaring fra det virkelige konservatorliv på konserveringsværkstederne rundt om i landet eller med konserveringserfaringer fra andre steder på kloden! Vi efterlyser alle typer af indlæg, der både videreformidler praktiske erfaringer, løsning af konkrete opgaver, ny erkendelse eller forskning, som I ønsker at dele med jeres fagfæller. Da mødet netop er tværfagligt, opfordrer vi især til indlæg, hvor andre museumsfagligheder end den bevaringsfaglige også indgår.

Emne: Frit valg – gerne tværfagligt. Vi ser frem til jeres forslag indeholdende: navn, evt. institution, titel på indlæg og en kort beskrivelse af indholdet (maks. 100 ord).

Forslag sendes til: Signe Nygaard (sn@konsvejle.dk), Jesper Stub Johnsen (jsj@vikingeskibsmuseet.dk) og Eva Bøje Nielsen (eni@natmus.dk)

Deadline for modtagelse af jeres forslag til indlæg er mandag den 20. juni 2022.

Tilmelding af indlæg til ODM’s orienteringsmøde den 14.-15. november 2022 – forhistorisk og historisk arkæologi er nu muligt via ODM’s hjemmeside – se her.

Kære kollega!

Så er det tid for tilmelding af faglige indlæg og posters i grupperne: forhistorisk og historisk arkæologi til dette års orienteringsmøde.

Du kan tilmelde indlæg og/eller poster til og med den 14. juni 2022 – her på ODM’s hjemmeside her.

Bemærk! At du skal tilmelde dit indlæg/poster før, du tilmelder dig som deltager i årets orienteringsmøde – tilmeldingen til dette åbner primo september 2022 her på siden.

14. nov. - 15. nov. 2022

Munkebjerg Hotel, Munkebjergvej 125, 7100 Vejle