Webinar: Skal dit museum miljøcertificeres?

Webinar: Skal dit museum miljøcertificeres?

Står indsatsen mål med resultatet? Hvor meget administration er der forbundet med en certificering? Og er det også noget for mindre museer?

Der er mange overvejelser forbundet med en stillingtagen til, om en miljøcertificering er vejen frem for museet.

Temaer og udbytte

På dette webinar udforskes betydningen af certificeringer i museumsbranchen. Kravet til bæredygtighed er stærkt stigende, og certificeringer er et godt værktøj til at arbejde hen imod en mere bæredygtig praksis. En certificering giver museet en klar arbejdsplan for bæredygtighedsindsatsen og støtter samtidig troværdigheden for museets kommunikation og branding.

På webinaret ser vi nærmere på Horestas Green Attraction-certificering og hører fra museer, som deler erfaringer og overvejelser forbundet med at blive certificeret.

Målgruppe

Webinaret henvender sig til museumsledere, administrationschefer, kommunikationsansatte, og andre med ansvar for – eller indflydelse på – museets miljø- og bæredygtighedsarbejde.

Undervisere

Webinaret er udviklet i samarbejde med Wonderful Copenhagen, og Museernes Grønne Akademi, som faciliterer webinaret.

På webinaret møder du desuden:

  • Erhvervshus Hovedstaden
  • Den Fynske Landsby
  • Nivaagaards Malerisamling
  • Dansk Arkitektur Center

Museernes Grønne Akademi

Museernes Grønne Akademi har til formål at bidrage til museernes grønne omstilling med viden og kompetenceudvikling. På akademiets kurser får du inspiration og konkrete redskaber til at arbejde med dit museums grønne omstilling, både når det gælder bevaring, udstillinger, bygninger og generel drift og ledelse.

Læs mere om Museernes Grønne Akademi her.

Dato:

22. jan. 2024
10:00 - 11:00

Sted:

Zoom

Målgruppe:

Webinaret henvender sig til museumsledere, administrationschefer, kommunikationsansatte og andre med ansvar for – eller indflydelse på – museets miljø- og bæredygtighedsarbejde.

Tilmeldingsfrist:

19/01/2024

Priser:

Webinaret er gratis pga. støtte fra Augustinus Fonden.