Museernes Formidlingskonference sætter fokus på diversitet og inklusion

Den 20. – 21. marts stiller Museernes Formidlingskonference skarpt på ’Diversitet og inklusion’. To af de emner, som står højt på museernes dagsorden verden over.

Men hvorfor skal minoriteter kunne spejle sig i museernes udstillinger og formidling? Hvorfor skal museer være tilgængelige for mennesker med funktionsnedsættelser? Og hvorfor skal museer gøre sig relevante for udsatte grupper og for mennesker med forskellige aldre, kønsidentiteter, uddannelser osv.?

Blandt svarene er, at museer og kulturarv har stor betydning for vores fælles identitetsforståelse på tværs af samfundsskel og individuel forskellighed. Og at alle skal have adgang til og gavn af vores fælles kulturarv. Det er dog langtfra enkelt. På Museernes Formidlingskonference 2023 undersøger vi dilemmaerne og mulighederne.

Keynote: Ben Garcia – direktør for American LGBTQ+ Museum

Med udgangspunkt i et open call har vi sammensat et bredt program med gæsteoplæg, workshops, museumsbesøg og oplæg fra museerne selv. Konferencen indledes med en international keynote speaker, Ben Garcia, der er direktør for the American LGBTQ+ Museum. Under overskriften ”What is diversity and inclusion in museums and why is it important?” skyder han konferencen i gang. Dagene byder også på talrige oplæg fra danske museer om deres arbejde med bevidst og strategisk at indtænke diversitet og inklusion i deres formidlingspraksis.

Sammensæt dig eget program

På konferencen er der fællesoplæg og derudover workshops og sessioner med særligt fokus på fx udstillinger eller læring. Du kan vælge, hvad du vil dykke ekstra meget ned i, når du vælger dig ind på workshops og temasessioner.

Når du tager derfra, vil du være beriget med nye erfaringer og refleksioner om, hvordan du kan arbejde med diversitet og inklusion i formidlingen og bidrage til et mere mangfoldigt museum.

Hvem skal have museumsformidlerprisen i år?

Husk også at indstille kandidater til prisen for bedste formidlingsprojekt, som MiD – Museumsformidlere i Danmark uddeler på konferencen. Se mere her

Tilmelding

Læs mere og tilmeld dig senest den 2. februar lige her

Publiceret:
13/01/2023